Yaz Trendleri: Örgü Bikiniler

Son yılların en trend bikini çeşitlerinden biri olan örgü bikiniler şıklıkları ve rahatlıkları ile oldukça tercih edilmektedir. Hemen hemen her mağazada örneklerine rastlanılan örgü bikiniler, el işi hobilerini seven kişiler tarafından da örülebilmektedir. Piyasada birçok farklı renk alternatifinin bulunduğu el örgü ipleri ile rahatlıkla tasarlanabilen örgü bikiniler, çok sayıda farklı modelde yapılabilmektedir. Kişilerin tercihlerine göre ister yüksek bel ister normal bel olarak tasarlanabilen örgü bikiniler, sade ve hoş bir görüntü sunması nedeni ile yaz sezonunun en çok kullanılan parçaları arasında yerini almaktadır. Yaz trendleri arasında bulunan örgü bikiniler ile ilgili bilinmesi gereken noktaları hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

1. Örgü Bikini Modelleri

Yaz mevsiminin favori parçalarından olan örgü bikiniler istek ve ihtiyaçlara göre farklı şekillerde kombinlenebilmektedir. Rahatlıkları ve konforları açısından en sık tercih edilen bikini modelleri arasında ise yüksek bel modeller bulunmaktadır. Plajların vazgeçilmez parçalarından biri olan ve kişilere nostaljik hava katan örgü mayokini modelleri de en çok tercih edilen modeller arasındadır. Örgü bikini modellerinde ise üst kısmında püskül veya fırfır bulunan modeller oldukça ilgi görmektedir. Örgü bikini altlarında ise normal bel, yüksek bel veya yanları ipli olan modeller tercih edilebilmektedir. Etnik esintiler taşıyan örgü bikini modelleri ile plajlarda hem rahat hem de şık görünmek mümkün olmaktadır.

2. Örgü Bikini Renkleri               

Kumsallarda son derece şık ve zarif görünüşleri ile ön plana çıkan örgü bikiniler, çeşitli el örgü ipleri ile tasarlanabilmektedir. Örgü bikini modellerinde siyah beyaz takımlar, puantiyeli, kareli, çizgili ve üçgen modeller gibi çok farklı modeller tercih edilebilmektedir. Yaz sezonunda en sık tercih edilen örgü bikini renkleri ise siyah, beyaz, pembe, kırmızı, turkuaz, mor, sarı, yeşil, fuşya, hardal, gri, krem ve turuncu olmaktadır. Örgü bikiniler, uygun örgü şişleri ve tığlar ile farklı motiflerde de tasarlanabilmekte ve kişilere şıklık sağlamaktadır.

3. Örgü Bikinide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz mevsiminin en favori parçalarından olan örgü bikiniler çok farklı renklerde ve modellerde tasarlanabilmektedir. Kişiler çeşitli el örgü ipleri ile kendi örgü bikini modellerini oluşturabilmektedirler. Örgü bikinilerde tercih edilen el örgü ipi çeşitleri ise genellikle koton ip ve fantazi örgü ipi olmaktadır. Örgü bikinilerde tercih edilecek el örgü iplerinin kolay kuruma özelliğinin bulunması önemlidir. Su tutmayan el örgü ipleri ile örülen bikiniler, havuz veya denizde kişilere büyük konfor sağlamaktadır. Örgü bikinilerde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, seçilecek el örgü iplerinin yaz mevsiminde kullanıma uygun olmasıdır.

Örgü bikiniler tığ ve şiş kullanılarak rahatlıkla örülebilmektedir. Ancak seçilecek el örgü ipliğine uygun örgü şiş ve tığın kullanılması, örgü bikininin uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

Editör: TE Bilişim