Uzmanlar Kraliçe Arının Besini Olan Arı Sütünü Öneriyor!

Alanında Uzman Hekimler, Diyetisyenler ve Eczacılar

BEE’O Arı Sütünün Sağlık için Faydalarından Bahsettiler.

Dr. Ender Saraç Yaz Ayına Girerken Daha Enerjik ve Zinde Kalmak İçin BEE’O Taze Arı Sütünün Tüketimini Önerdi!

Dr. Ender Saraç: “Yaz aylarına girerken günlerin uzaması, hava sıcaklıklarının artması ile birçoğumuzda hem fiziksel hem de zihinsel bir yorgunluk görülmektedir. Bu yorgunluğu önlemek, enerjimizi yükseltmek için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak şarttır. Özellikle BEE’O Taze Arı Sütünü çocukların günde ¼ çay kaşığı, yetişkinlerin ise ½ çay kaşığı doğrudan, aç karnına dil altından tüketmesi bu yorgunluğu önlemeye ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Arı sütü nedir diyecek olursak, arı sütü tıpkı anne sütü gibidir. Yavru arılar kısa bir süre arı sütü ile beslenirken, kraliçe arı ömrü boyunca arı sütü ile beslenir. BEE’O Taze Arı Sütünün bileşiminde; proteinler, karbonhidratlar, lipitler, organik asitler, enzimler, A, E, D ve B grubu vitaminleri (B1, B2, B5, B6, B8, B9, B12) ile çinko, magnezyum, demir ve kalsiyum mineralleri bulunmaktadır. Arı sütünü bu kadar kıymetli kılan başka hiçbir besinde bulunmayan royalaktin ve 10-HDA gibi çok özel bileşenlerdir.  BEE’O Taze Arı Sütünde bulunan bu bileşenler yaz aylarında da bağışıklığınızın güçlü tutulmasına ve enerjik hissetmenize yardımcı olur. Arı sütünün birçok faydası bulunmaktadır. Arı sütünün faydalarından bahsedecek olursak; Arı sütü yumurta ve sperm kalitesini arttırarak infertilite tedavisine destek olmaktadır. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamaktadır. Performans ve zindeliği arttırarak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olmaktadır. BEE’O Taze Arı Sütü beslenmenizde mutlaka yer almalıdır.  Buna ek olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için; düzenli fiziksel aktivitede bulunmak, yeterli su tüketmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Ayrıca arı sütü içeren BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Çocuk karışımı ürününden çocuklar 1 tatlı kaşığı, BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal karışımı ürününden ise yetişkinler 1 tatlı kaşığı doğrudan ya da ılık veya soğuk gıdaların içerisine ekleyerek tüketebilirler. “dedi.

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak Gelişme Çağındaki Çocuklar İçin BEE’O Taze Arı Sütü ve BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Karışımını Önerdi!

Uzm. Diyetisyen Dilara Koçak: “Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi büyüme ve gelişmelerinin tamamlanması ve ileriki dönemde hastalıklara yakalanmaması için çok önemlidir. Beslenme planları yapılırken tüm besin öğelerini içeren bir model belirlenmelidir. Vitamin mineral eksikliklerine karşı önlem alınmalıdır. Bunun için BEE’O Taze Arı Sütünü çocukların günde ½ çay kaşığı doğrudan, aç karnını dil altından tüketmesini öneriyorum. BEE’O Taze Arı Sütü; A, E, D ve B grubu vitaminleri, çinko, magnezyum, demir ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca 10-HDA ve royalaktin gibi çok özel 2 bileşen içerir. Bu zengin bileşenleri ile BEE’O Taze Arı Sütü çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişimi destekleyici, iştah düzenleyici ve bağışıklığı arttırıcı etkilere sahiptir.  Buna ek olarak çocuklar, BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Çocuk Karışımından da günde 1 tatlı kaşığı tüketebilirler.  BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Çocuk Karışımı sayesinde; arı sütü ham balla karıştığı çocuklar tadını çok sevmektedir.” dedi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Celep İnfertilite Tedavisi Görenlere BEE’O Taze Arı Sütü Tüketimini Önerdi.

Dr. Engin Celep: “İnfertilite yani kısırlık günümüzde çok sık rastlanan toplumsal bir sağlık problemidir. Kısırlık tedavisinde beslenmede çok önemlidir. Arı Sütü, işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladığı, kovanda yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan doğal bir arı ürünüdür. BEE’O Taze Arı Sütünden ½ çay kaşığı doğrudan, aç karnını dil altından tüketmek doğurganlığı arttırıcı etki göstermektedir. BEE’O Taze Arı Sütü, kadınlarda yumurta, erkeklerde ise sperm kalitesi ve sayısını arttırıcı özelliğinden dolayı da infertilite (kısırlık) tedavisine destek olarak kullanılabilir.” dedi.

BEE’O Propolis Kurucusu Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, Anadolu Arı Ürünlerinin tüketilmesini tavsiye etti.

Dr. Tanuğur “BEE’O Propolis olarak doğal arı ürünleri konusunda Türkiye’de ilk ve tek Ar-Ge merkeziyiz. BEE’O Propolis Tesisimizde; Anadolu propolisi, arı sütü, polen, arı ekmeği, arı zehri ve ham bal ürünlerinin yanında, bu ürünlerden oluşan inovatif katma değerli; şurup, boğaz spreyi, shot, tablet ve cilt bakım ürünleri üretiyoruz. Bu ürünler özellikle antioksidan açısından zengin olduğu için bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor. Özellikle BEE’O Taze Arı Sütü yüksek oranda B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B5 ve B6) ayrıca çinko, magnezyum, demir gibi önemli mineralleri içeriyor. Bunların yanı sıra; başka herhangi bir gıda maddesinde bulunmayan royalaktin ve 10-HDA diye adlandırdığımız bileşenleri içeriyor. Bu çok faydalı bileşenleriyle, arı sütü büyüme gelişmeyi destekliyor. Ayrıca içeriğindeki 10-HDA’nın da arı sütünün pek çok biyolojik aktivitesinden sorumlu olduğu birçok bilimsel yayında bildirilmektedir. Arı sütünün iştah düzenleyici, bedensel ve zihinsel gelişimi arttırıcı, ciltte kolajen sentezini destekleyici etkilere sahip olduğu biliniyor. Ayrıca kadınlarda yumurta sayısı, erkeklerde sperm kalitesini yükselterek doğurganlık arttırıcı etkisiyle infertilite tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Ancak uzmanlar özellikle Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle kontrollü koşullarda, kovandan sofraya izlenebilir bir üretim sağlayan BEE’O Propolis markasının tüketilmesini öneriyor. Sizde BEE’O Taze Arı Sütünü günde ½ çay kaşığı doğrudan, aç karnına dil altından tüketebilir, çocuklarınıza günde ¼ çay kaşığı verebilirsiniz.” dedi.

Arı Sütü Nedir?

Arı sütü nedir diyecek olursak, işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladığı, kovanda yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan doğal bir arı ürünüdür. Arı sütü, bileşiminde B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B5 ve B6), çinko, magnezyum, demir gibi önemli mineralleri içerir. Bunun yanında; arı sütü nedir diye sorduğumuzda ilk akla gelen başka herhangi bir gıda maddesinde bulunmayan doğal bir protein olan royalaktin ve doğal bir organik asit olan 10-HDA bileşenlerini içerir.

Döllenmiş bir yumurtadan kraliçe arı veya işçi arının oluşacağı larvaların arı sütüyle beslenme süresine bağlıdır. Kraliçe ve işçi arılar yumurtadan çıktıklarında aynı genetik özelliklere sahiptir ancak larva döneminde arıların farkı oranlarda arı sütüyle beslenmesi arıların biyolojik yapılarını değiştirir. İşçi arıların arı sütüyle beslenme süreleri 3 gün ile sınırlıdır. Kraliçe arılar ise 3 günden sonra da arı sütüyle beslenmeye devam eder. Böylelikle, daha uzun süre arı sütüyle beslenen arılar kraliçe arıya dönüşür. Diğer arılara göre iki kat daha büyüktürler, her gün koloniye 2000 yumurta bırakırlar ve işçi arılar 45 gün yaşarken, kraliçe arı 5-7 yıl yaşar.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

- Arı sütü içeriğinde bulunan royalaktin ve 10-HDA özel bileşenleri ile kadınlarda doğurganlığı, erkeklerde de sperm kalitesini arttırması arı sütünün faydaları arasında yer almaktadır.

- İçeriğindeki A, D, E, K vitaminleri ve fosfor, magnezyum, kalsiyum, çinko, demir mineralleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Zihinsel ve bedensel sağlığı geliştirir.

- Çocukların büyüme ve gelişmesine katkı sağlar.

- Kolesterolü düşürücü etki gösterir. Arı sütünün faydaları arasında Kalp ve damar sağlığını korumasını da söyleyebiliriz.

- Performans ve zindeliği arttırarak enerjik olmanıza yardımcı olur.

- Cilt üzerinde yenileyici etkinlik göstererek cilt tonunun eşitlenmesine, pürüzsüz görünmesini sağlar.

Editör: TE Bilişim