Türkiye Basketbol Liglerinin Unutulmayan Olayları

Türkiye basketbol liglerinin unutulmayan olaylarını sizler için derledik. Türk basketbolunda birbirinden ilginç rekorlar bulunuyor.

Türkiye basketbol liglerinin unutulmayan olayları nelerdir? Ligde geride kalan 53 yılda birçok unutulmaz rekor yer alıyor.

  1. Avrupa Ligi'nin İlk Türk Şampiyonu

Fenerbahçe 2016-2017 sezonunda THY Avrupa Ligi'nde kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını müzesine götüren ilk Türk takımı olarak yer aldı. Sarı lacivertli kulüp ayrıca bir NBA ekibini yenen ilk Türk takımı olarak tarihe geçti. NBA takımını kaçak iddaa yenen ilk Türk takımı olma unvanını da alan Fenerbahçe günümüzde başarılarına devam ediyor.

  1. NBA'de Oynayan İlk Türk

Mirsad Türkcan, NBA’de oynayan ilk Türk basketbolcu olarak tarihe geçti. 1998 yılında Houston Rockets'a transfer olan Mirsad, çok fazla şans bulamadı.

  1. NBA'de En Fazla Oynayan Türk Oyuncu

NBA'de en fazla oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu oldu. 2000 yılında Sacramento Kings’e transfer olan Hidayet aralıksız kaçak iddaa siteleri 15 yıl görev aldı.

  1. Erman Kunter'in Rekoru Kırılamıyor

Türkiye basketbol liglerinin unutulmayan olaylarından bir tanesi Erman Kunter’e aittir. karşılaşmada 153 sayıyla bir maçta en fazla sayı atan oyuncu olarak tarihe geçti.

  1. Hüdai Budanur'un Ulaşılmaz Rekoru

Beşiktaşlı Hüdai Budanur kırılması güç bir rekora imza attı. Beşiktaş’ın İstanbul Karagücü'nü 110-56 yendiği maçta Budanur, takımın tüm sayısını tek başına attı.

  1. Avrupa'ya Transfer Olan İlk Oyuncu

Avrupa'ya transfer olan ilk Türk basketbolcu Yalçın Granit’tir.  Fransa'nın Racing Paris takımında oynadı.

  1. Yunan Takıma İlk Transfer Olan Basketbolcu

Yunanistan'ın AEK takımına transfer olan İbrahim Kutluay Yunan takımına transfer olan kaçak iddaa Türk oyuncu oldu. 2001-2002 yılında Panathinaikos ile Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşan ünlü oyuncu, bu kupayı kaldıran ilk Türk basketbolcu olmayı başardı.

  1. NBA Maçında Görev Alan İlk Türk Hakem

Anadolu Efes ile Minnesota Timberwolves arasında yapılan karşılaşmada Recep Ankaralı, NBA takımının maçında görev alan ilk Türk hakem oldu.

  1. Türkiye'de Maç Yapan İlk Türk Takımı

Minnesota Timberwolves, 2007 yılında Anadolu Efes ile özel maç yaptı. Türkiye basketbol liglerinin unutulmayan olaylarını bu şekilde listeleyebiliriz.

Kaynak: https://huracanfutbol.com/

Editör: TE Bilişim