Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu ise bu durumu eleştirdi.

“2020 Yılı Nisan ayı enflasyonu TÜİK Tarafından açıklandı. Geçen aya göre fiyatların %0.85 arttığı açıklandı. Açıklanan bu rakamı kabul etmek mümkün değildir.Tüketicilerin temel ihtiyaçlarında fiyat artışları kat kat üzerindedir. Fiyatların tavan yaptığı dolar ve altın fiyatlarının uçtuğu Türk lirasının çok hızlı şekilde değer kaybettiği süreçte böylesine rakamlar açıklamak vatandaşın aklıyla alay etmektir. Vatandaşın artık bu ve bu gibi kurumlara güveni kalmamıştır. TÜİK Gerçek rakamları açıklamıyor. Çünkü milyonlarca emekli, Kamu çalışanı zamları bu enflasyon sonuçlarına göre belirlenecektir.

Elektrik, doğalgaz, yaş sebze meyve ve temel gıda ürünleri yanında Temizlik ürünlerine yapılan zamlar Özellikle yoksul ve dar gelirli Tüketicileri çok zor durumda bırakmıştır. Birçok aile Temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Deyim yerindeyse Toplumun bir kısmı dilenci durumuna düşürülmüştür.

Gelir adaletsizliği belki de Cumhuriyet Tarihinin en kötü dönemindedir.

Gerçek enflasyon rakamlarla saklanamaz!

Tüketici gerçek enflasyonu yaşayarak görüyor.

TÜİK Zaman geçirmeden gerçek enflasyon rakamlarını açıklamalı. Siyasi iktidar vatandaşın satın alma gücünü yaşanan gerçek enflasyona göre artırarak. Yoksul ve dar gelirli vatandaşın temel gereksinimlerini karşılayacak bir gelir etmeleri sağlanmalıdır.”

Editör: TE Bilişim