Piezo Burun Estetiği Avantajları Nelerdir?

Piezo burun estetiği yöntemi daha öncelerde dişler ile ilgili operasyonlarda kullanılmaktaydı. Burun estetiği operasyonlarında ise ilk defa Massimo Robiony tarafından kullanılmıştır. Geleneksel olarak kesici ve kırıcı aletlerle yapılan ameliyatların yerine ultrasonik dalgalarla yapılır. Bu ultrasonik dalgalarla burun kemiğinin şekillendirilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. Piezo, teknoloji aracılığıyla milimetrik hesaplamalar yardımıyla uygulanan burun ameliyatı yöntemidir. Piezo yönteminde kullanılan ses dalgaları, kişinin burnuna şekil vermektedir.

Buruna şekil verirken ise diğer dokulara zarar vermez. Diğer dokulara zarar vermediği için diğer burun estetiği ameliyatlarından daha fazla tercih edilmektedir. Burun estetiği fiyatları ise yapılan yere ve daha pek şeye bağlı olarak değişmektedir.

Piezo Yönteminin Avantajları

Burun ameliyatları yüz bölgesinde yapıldığı için, yüzdeki kemiklerin ve kıkırdağın yani yumuşak dokuların zarar görmemesi gerekmektedir. Piezo yöntemi sayesinde yumuşak doku zarar görmemektedir. Bu yöntemde kemiğin çevresinde bulunan dokular korunur burun kemiğinde şekillendirme yapılır. Piezo yöntemi sonuçları bakımından da geleneksel bütün burun ameliyatlarına göre daha güvenilirdir. Aynı zamanda piezo yöntemiyle yapılan ameliyatlarda operasyon sırasında ve operasyon sonrasında oluşan kanamalar daha az oluşmaktadır.

Burun kemiği de kırılmamaktadır. İşlem sırasında burun kemiği kırılmadığı için yüzde morarma veya şişme bulunmamaktadır. Piezo operasyonu sonrasında ise ağrı genellikle olmaz. Olan ağrılar ise kısa süreli ve geçicidir. Tercih sebeplerinden biri de ağrı olmamasıdır.

Piezo Yöntemi Hangi Durumlarda Kullanılabilir

Piezo yöntemi burun şekliyle alakalı birçok durumda kullanılabilir. Bu durumlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

- Geniş burun

- Dar burun

- Sağa çarpık burun

- Sola çarpık burun

- Kemerli burun

- Burun ucu düzeltmesi

- Burun kaynaklı nefes almada zorluk

- Doğuştan bozuk olan burun

- Travma sonrasında fonksiyon bozukluğu

​​​​​​- Kaza sonucunda şekil bozukluğu

- Daha önce burun ameliyatı yapışmasına rağmen bozulmuş olan burun

- Burun kemiğinin kırılmasını istemeyenler

Piezo ameliyatını bu gibi birçok nedenden tercih eden hastalar bulunmaktadır. Özellikle acısız olmadı tercih nedenlerinin arasında yer almaktadır. Ameliyattan korkan ve bu yüzden burun ameliyatı olmayan kişilerin rahatlıkla istedikleri tarzda bir görüntüye kavuşmalarına yardımcı olmaktadır.

Piezo burun estetiği hakkında detaylı bilgi için https://evrenhelvaci.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.