Ortak Uygulama Portalı Ne İçin Kullanılır?

Sağlık Bakanlığı dijital dönüşüme önem vermeye başlamasıyla yeni bit atılım gerçekleştirdi. Gazete manşetleri bu dönüşümü kamuoyu ile paylaşıyor.

Ortak Portal Nedir?

Ortak portakal internet tabancı Sağlık Bakanlığı’na ait bir uygulama. Personel sağlık çalışanları web ve mobil üzerinden uygulamayı kullanabiliyor. Sağlık çalışanlarının hayatını kolaylaştırmak için böyle bir uygulama girişimi başlamıştır.

Bugün portalın 600 binden fazla üyesi bulunmaktadır. Sağlık çalışanları arasında Ekip portal ismiyle de bilinmektedir. Bakanlık bünyesinde çalışan tüm personellerin entegresi için kullanılmaktadır.

Taşeron son dakika haberlerinde de çalışanların tamamı bu uygulama tek bir noktadan giriş yaparak bilgilerini sunar. Kimlik numarası, mobil imza ve elektronik imza gibi yöntemlerle giriş yapabilmektedir. Kullanıcılar giriş yaparken dilediği giriş yöntemini seçme özgürlüğüne sahiptir.

Ortak Uygulama Portalı’na Kimler Giriş Yapabilir?

Ortak uygulama portalına sağlık çalışanların tamamı girebiliyor. Personeller arasında yayılması ve her personelin kullanması temel hedeftir. Uygulama oldukça kapsamlı. Çalışanların tüm kişiler bilgilerine bu uygulama üzerinden ulaşılmaktadır.

Eğer personel bilgilerinde hata veya yanlışlık olduğunu tespit eder ise düzenleme yapılabiliyor. Uygulama yetkilileri ile görüşme sonucu hızlı bir şekilde güncelleme gelmektedir.

Portal üyelerin iletişim bilgileri, eğitim bilgileri, kimlik bilgileri ve son durum tescil bilgileri gibi birçok bilgiyi barındırmaktadır. Sağlık çalışanları uygulama girdiğinde video veya belge paylaşımı yapabileceği alanlarda bulunuyor.

Üst kısımda ise gruplar bulunur. Personel ilgisini çeken grupları görerek giriş yapabilir. Sol kırımda ise hizmet puanı gibi bilgiler bulunmaktadır.

Uygulama sosyal medya uygulaması olarak da değerlendirilebilir. Uygulamada çalışanların etkinlik oluşturması ve etkinliğe katılım durumu gibi farklı özelliklerde bulunmaktadır.

Çalışanlar bu uygulamayı kullandığında atama takibine ulaşabileceği gibi rapor sorgulaması dahi yapabiliyor. Çok kapsamlı ve çok işlevsel özellikler eklenmiştir.

Çalışanlar bu uygulama üzerinden izinde alabiliyor. İzin yönetimi kısmına girildiğinde izin formu dolduruluyor. İzin talep et butonuna basarak izin alabiliyorsunuz. Bu bölümden yine alınan izinlerin iptal edilmesi de söz konusudur. Ortak portal sağlık çalışanları tarafından heyecanla karşılandı. Giriş yapabilmek için ekipportal adresine girmek gerekmektedir. Dileyen çalışanlar uygulamasını da indirebilir.

Editör: TE Bilişim