Manuel Tekerlekli Sandalye Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Tekerlekli sandalye engelli yurttaşların eli ayağı konumundaki medikal ürünlerdir. Tekerlekli sandalye seçiminde kullanıcı doğru seçim yapmazsa sağlığını riske atabilir. Konuyla ilgili Z Haber sitemize açıklamalarda bulunan Gold Medikal CEO’su Halil Yılmaz manuel tekerlekli sandalye seçimine dair şu açıklamalarda bulundu.

En İyi Tekerlekli Sandalye Hangisidir?

Müşterilerimiz gerek mağazamıza geldiklerinde gerekse de telefonda bize ulaştıklarında şu soruyu sormaktalar, “en iyi tekerlekli sandalye modeliniz hangisi?” Bu soruya verilecek net bir cevap yok maalesef. Zira tekerlekli sandalye kişiye özel bir üründür. Kullanacak kişinin engel durumu, beden aktivitesi gibi durumlara detaylı bakılıp ona göre yönlendirme yapılmalı. Bizler Gold Medikal firması olarak bu tür durumlarda eğer tekerlekli sandalye kullanacak kişinin engel hastalık durumu çok ileri düzeyde ise fizyoterapi danışmalarımıza danışarak o şekilde yönlendirme yapmaktayız.

Halil Yılmaz, manuel sandalyelerde olduğu gibi akülü tekerlekli sandalye seçiminin de çok önemli olduğunu belirterek şu açıklamalar da bulundu?

İyi Akülü Sandalye Yoktur Doğru Seçilmiş Akülü Sandalye Vardır!

Akülü tekerlekli sandalye modelleri manuel sandalyelere göre daha komplike cihazlardır. Bu engelli akülü araba seçiminde kullanıcın engel durumu kadar aracın kullanılacağı arazi şartları da göz önüne alınarak seçim yapılmalıdır. Örnek vermek gerekirse kullanıcı aracı ev içerisinde kullanacaksa bu kişi ev tipi akülü sandalye arazide kullanacaksa arazi tipi bir model önerilmelidir.

Akülü Tekerlekli Sandalye Seçimde Fiyat İkinci Planda Olmalı

Halil Yılmaz, akülü tekerlekli sandalye satın alırken fiyatın ikinci planda olması gerektiğini açıklayarak sözlerine şu şekilde son verdi.

Evet insanlar için ilk planda alınacak ürünün fiyatı önemli olmakta ama bu durum sağlığı ilgilendiren ürünlerde ikinci plana atılmalı. Zira siz sağlığı ilgilendiren bir ürün seçiminde ilk plana fiyatı getirseniz bu son derece yanlış bir seçim olur.

Editör: TE Bilişim