Zonguldak’ta maden işçisi olarak çalışan Mehmet Demirkurt (33), maden ocağında üzerine taş düşmesi sonucunda omuriliğinde kırıklar oluştu. 2019 yılının Temmuz ayında geçirdiği kazanın hemen ardından operasyona alınan ve 28 gün boyunca yatağa bağımlı yaşayan Demirkurt 7 gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonra felç kalacağının söylendiği Mehmet Demirkurt ve ailesi yaptıkları araştırma sonucunda Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Muayene sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecine başlanan Demirkurt, 5 aydır gördüğü fizik tedavi ve rehabilitasyon sonrası ilk adımlarını atmaya başladı.

“7 GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTIM”

Geçirdiği maden kazası sonucu felç kalan Mehmet Demirkurt, yaşadığı süreci anlatarak; “30 Temmuz’da Maden ocağında üzerimize taş düştü. Yanımda iki arkadaşım daha vardı. Kaza sonrası omuriliğimde kırık oluştu, felç kaldım. Felç kaldığım gün akşamında ameliyata alındım. 7 gün yoğun bakımda yattım. Ameliyat esansında iki kere diyalize bağlanmışım. Diyalize bağlandığım için böbreklerimde sorun oluştu. 7 günlük yoğun bakım sürecinin ardından yaklaşık 28 gün boyunca Zonguldak’ta hastanede yattım” dedi.

“SEDYE İLE GETİRİLDİM”

Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldiğinde hiçbir şekilde hareket edemediğini ifade eden Demirkurt; “Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesini çok araştırdık. Bolu’nun iyi olduğu söylendi. Bizde kendi imkânlarımızla ambulans ile 28 Ağustos’ta Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine sedye ile geldim. Hiçbir şekilde kıpırdayamıyordum. Geldiğim zaman yatakta yatıyordum. Gelir gelmez ilk olarak muayene edildim daha sonra yatış verildi. Hiçbir şekilde yatakta sağa sola dahi kıpırdayamıyordum. Tuvalet hissim yoktu. Sol bacakta tam bir his yoktu. Başparmağımı tutuyorlardı ben 3. parmak diyordum” şeklinde konuştu.

“FİZYOTERAPİSTİM VE ERDAL HOCAMIZ SAYESİNDE ROBOT TEDAVİSİ GÖRDÜM”

Mehmet Demirkurt, 42 gün boyunca odasında fizik tedavi uygulandığını ayrıca robot tedavisi de gördüğünü vurgulayarak; “42 gün boyunca fizyoterapistlerimiz odama gelerek fizik tedavimi uyguladı. Daha sonra tekerlekli sandalyeye transferim gerçekleşti. Yatağın sonuna kadar gelip tekerlekli sandalye geçmem öğretildi. Tekerlekli sandalyeye geçtikten sonra fizik tedavi rehabilite merkezine indim gerekli tedavilerim yapıldı. Fizyoterapistim Serdar Güler hocam ve Başhekimimiz Erdal Dilekçi sayesinde uzun yürüme cihazı yapıldıktan sonra da robot tedavisine karar verildi. Yaklaşık 1-1,5 ay boyunca robot tedavisi gördüm. Ondan da olumlu sonuç aldık. Sol bacak tamamen geldikten sonra sağ bacağa yöneldik. Sağ bacakta da şu an iyi durumdayım. Daha sonra gerekli kontrollerim yapılacak. Hastaneden çıkışta Zonguldak’ta da bana hastanede gösterilen hareketlere devam edeceğim. Burada yaklaşık 5 aylık fizik tedavi sürecim bitecek. 5 ay içerisinde çok büyük ilerlemeler oldu. 5 ay sonucunda tuvalet hissim geldi, sol bacağım yanıt verdi. Sol bacağımı güçlendirdik, sağ bacağıma uzun yürüme cihazı tedavisi sonrası ayağa kaldırıldım” ifadelerini kullandı.

“ŞU AN İYİ DURUMDAYIM”

Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen tedavi ile yeniden ayağa kalkmanın sevincini yaşayan Demirkurt; “Kazanın da verdiği psikolojik süreçle çok kötü durumdaydım. Çok şükür burada fizik tedavi gördükçe moralim de yerine geldi. Kendim bağımsız hareket etmeye başladım. İlk etapta iki tane refakatçiye izin verildi. Babam da buradaydı. Bağımsız hareket etmeye başlayınca sadece annem ile kalıyorum. Şu an iyi durumdayım kendimi çok iyi hissediyorum. Yürüyüşlerimi gerçekleştiriyorum” diye konuştu.

“BURASI FİZİK TEDAVİ YÖNÜNDEN MÜKEMMEL”

Mehmet Demirkurt’un Annesi Ayşe Demirkurt, oğlunun kaza sonrasında yaşadıklarını anlatarak; “Çok üzücü şeyler yaşadık. Ameliyat ettirdik hemen. 29 gün sonra buraya geldik. 5 aydır mücadele ediyoruz. Oğlum en başta çok cesaretliydi. Baba ile ikimiz kaldık. Çok mücadele ettik. Burası fizik tedavi yönünden mükemmel, en iyisi diyebilirim. Herkesten Allah razı olsun. Hafta sonu da çok iyi. Günde 4 seans tedavi aldı. Hemşire hanımlar bile sizin gayretiniz çok iyi dedi. Uzun bir süreçti. Evlat bambaşka bir şey. Karşılığını aldık” dedi.

“ERDAL HOCAMIZIN BİR MUCİZESİ”

Ayşe Demirkurt, Zonguldak’ta oğlunun yürüyemeyeceklerini söylediklerini ifade ederek; “Zonguldak’ta yürüyemeyecek, kalkamayacak, hiçbir his olmayacak dediler. Yatalak olacağını, kalkamayacağını, hiçbir şey hissedemeyeceğini söylediler ama mücadele ettik. Hareketleri devam ettirdik, yaptırdık. Çocuğumun bir kireçlenmesi olmaması için. Çocuğumuz hiç bırakmadık zaten. Zonguldak’ta babası, kardeşi ve ben hep yanındaydık. Erdal hocamızın bir mucizesi. Erdal hocamızdan da Allah razı olsun. Çok ilgilendi” diye konuştu.

“TEDAVİ SÜRESİ DEVAM EDECEK”

Oğlunun tedavi sürecinin devam edeceğini belirten Ayşe Demirkurt emek ve sabır isteyen bir durum olduğunu kaydetti. Demirkurt; “Bize önce GATA sonra burası dediler. Emek, sabır isteyen bir şey. Öyle hemen olacak gibi değil. Aynı bir çocuk gibi yavaş yavaş. Onun her an yanındayım. Oğlumun gayreti ile bırakmayacağız. Biz ne kadar Zonguldak’a da gitmiş olsak, bu tedavi süresi devam edecek. Bizlere 1-1,5 sene dediler. Yine bu hareketler sürecek. Bizden önce gelen sonra gelen hastalar çok büyük başarı diyorlar. Herkes bizlere destek oldu. Allah kimseyi evladından ayırmasın” ifadelerini kulandı.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi