Laminate Veneer Tedavisi Ne İşe Yarar?

Ön dişlerin görünümündeki bozukları düzeltip estetik bir görünüm yaratmak için uzman diş hekimince yapılan kaplama işlemine laminate veneer tedavisi adı verilir. Estetik görünümdeki problemler; özellikle renk, şekil bozukluğu ya da aralıklı dişlere sahip olmak gibi nedenler yaprak diş uygulamasını gerektirebilir.

Tedavi sırasında diş yüzeyine olabildiğince az zarar vererek ince bir kozmetik kaplama yapılması gerekir. Dişlerin kısa sürede estetik olarak kusursuz görünmesi için ideal bir tedavi olması açısından sıklıkla tercih edilir. Dişleriniz uzman diş hekimi tarafından tedavi edilerek bir hafta gibi kısa bir sürede hoş bir görünüme kavuşabilir. Hekim yönlendirmesi ve hastanın istekleri doğrultusunda ideal bir gülüş tasarımına sahip olma imkanı sunan laminate veneer (yaprak diş) tedavisinde kısa sürede sonuç almak mümkündür.

Laminate Veneer (Yaprak Diş) Nasıl Yerleştirilir?

Dişlerinin ön yüzeyi açısından oldukça problemli ya da gülüş estetiğinden memnuniyetsiz kişilere uygulanan lamine veneer kaplama diş hekiminiz tarafından tasarlanır. Dişlerinizin ön yüzeyi ile kaplamaları entegre etmeden önce küçük bir şekil verme işlemi uygulanır. Yerleşim aşamaları şu şekilde açıklanabilir:

  • Kaplama için uygun hale getirildikten sonra, dişlerinize uygulama sırasında yapılan işlemi hissetmemeniz için diş etleriniz uyuşturulur.
  • Dişlerin ön yüzeyinde bir kısım diş hekimi tarafından kaplamaya uygunluk testine tabi tutulur.
  • Eğer lamine veneer kaplama ile uyum sağlarsanız dişlerin ölçüsü alınır.
  • Özel bir kalıp ile dişlerinizin şekli çıkarıldıktan sonra kaplamalar bu kalıba göre birkaç günlük bir süreçte hazır hale getirilir.
  • Kaplamalarınız hazır hale gelene kadar diş hekiminiz geçici dolgu ya da kaplama işlemi yaparak günlük hayatınıza devam etmenize olanak sağlar.

Bu oldukça önemli işlemleri emin ellere teslim etmek isterseniz Dr. Özlem Özcan’ın muayenesine uğrayarak uzman görüşüne göre kararınızı verebilirsiniz.

Laminate Veneer Tedavisi Kimler için Uygundur?

Lamine diş kaplama işleminizi yaptırmak için öncelikle diş hekiminizin onayını almanız gerekir. Bununla birlikte tedaviyi talep etmeden önce birkaç nedene sahip olmanız gerektiği için bu uygulamanın size uygun olup olmadığına aşağıdaki maddeleri inceleyerek karar verebilirsiniz:

  • Öncelikle bu işlem için ekstrem bir durum olmadığı sürece 18 yaşından büyük olmak gerekir.
  • Aşırı yıpranmış, aşınmış, çatlak ya da kırık bir dış yapısına sahipseniz bu işlemi yaptırabilirsiniz.
  • İstediğiniz diş beyazlığına sahip değilseniz lamine diş uygulaması ideal bir yöntemdir.
  • Hafif düzeyde diş çarpıklığına sahipseniz oldukça basit bir işlem olan lamine diş kaplamaları ile istediğiniz görünüme ulaşabilirsiniz.

Diş hekiminizden de fikir alarak bu tarz şikayetlere sahipseniz yaprak porselen uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Laminate Veneer Tedavisine Uygun Olmayanlar Kimlerdir?

Laminate yaprak diş tedavisi için uygun olmayan bazı diş problemleri bulunur. Bu problemlere sahip bireylerin yaprak porselen işlemi yaptırmaması tavsiye edilir. Tedavi için uygun görülmeyen kişiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Çene düzensizliğine sahip kişiler ve ağır derecede diş sıkma problemi yaşayanlar bu uygulama için uygun değildir.
  • İleri düzey ortodonti tedavisine ihtiyaç duyanlar yaprak porselen işlemi önerilmez.
  • Zayıf mine yapısı olan dişlere sahip bireyler için laminate veneer tedavisi uygulanamayabilir.

Diş hekiminiz tedaviye uygun görmüyorsa, diş beyazlatmak gibi başka uygulama alanları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim