Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, yaklaşan 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı ile ilgili fikrini paylaştı. 23 Nisan’da olduğu gibi saat 21:00’de halkı balkonlara davet eden Kolçak, emekçinin yanında olunması gerektiğine vurgu yaptı. İşte o paylaşım:

“1 Mayıs, emek ve biz emekçilerin üzerine söylenecek ve yazılacak o kadar çok şey varken sizleri bir çoğumuzun okumadan geçecegi uzun bir yazı yerine bu haftayı günlere bölerek kısa paylaşımlarla emek ve dayanışma haftası yapalım diye düşündüm. Finalimizi de 1 Mayıs Cuma akşamı iftardan sonra aynı 23 Nisan akşamı olduğu gibi evlerimizin pencerelerinden ve balkonlarından coşkulu bir şekilde alkışlarımızla, ışıklarımızı açıp kapatarak kutlayalım. Tabii bu arada özellikle başta belediye başkanlarımız olmak üzere tüm idarî yöneticilerimize de buradan seslenmek istiyorum. 1 Mayıs Cuma günü ve akşamı hoparlörlerden bu konuyla ilgili duyuru ve özellikle 1 Mayıs marşımızı dinlemek istiyoruz. Biz emeğin ve emekçinin yanında olunmasını kağıtlar ya da kürsüler üzerindeki sözlerle değil evlerimizde geçirmek zorunda olduğumuz bu gündeki icraatlarla görmek istiyoruz.
Buradan başta madenci kardeşlerim olmak üzere tüm emekçilere ve emek dostlarına seslenerek diyorum ki EMEK EN YÜCE DEĞERDİR. Bizimde emeğimize ve gelecek günlerdeki mücadelelerimizde birlik, beraberlik ve dayanışmalarımıza güç katabilmek için 1 Mayıs Cuma akşamı saat 21:00 ‘de herkes camlara, balkonlara....

COVID‐19 Sürecinin başından bu yana gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm emekçi kardeşlerimizin önlerinde saygıyla eğiliyor, yine bu süreçte hayatını kaybeden görev şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.
NOT: Bu fikir üzerinden paylaşımımı ne kadar çok kendiniz de paylaşırsanız amacımıza daha çok katılım sağlamış oluruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim