Konut sigortası ev ve içerisindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden hırsızlık gibi durumlara kadar pek çok farklı riske karşı koruyabilen bir sigorta ürünüdür. Konut sigortaları isteğe bağlı olarak yaptırılabilir. Yalnızca ev sahipleri değil, kiracılar da konut sigortasının teminatlarından yararlanabilirler. Evin maliki olmasa bile konutta ikamet edenler eşyalarını sigorta ile güvence altında tutabilirler.

Konut sigortası teminat kapsamları değişkendir. Burada dikkat edilmesi gereken sigorta sözleşmesi olmalıdır. Konut poliçesinin kapsayabileceği teminatlar ve genellikle ücretsiz olarak sunulan asistan hizmetleri sigorta şirketlerine göre farklılaşabilir. Bu sebeple, teklif alarak ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize en uygun konut sigortasını belirleyebilmeniz mümkündür.

Konut Sigortası Teminatları Nelerdir?

Sigorta yaptırmak isteyen kişiler bu sigorta türünün neleri kapsadığını sık sık merak edebilirler. Son derece geniş teminatları olan konut sigortası, ev içerisindeki risklerin yanı sıra doğal afetlere karşı güvence sunabilir. Konut sigortası kapsamı ana ve ek teminatları içerir. Teminatlar sigorta şirketleri tarafından belirlenir. Konut sigortası yaptırılacağı zaman teminatların detaylı bir şekilde araştırılması gerekir.

Her sigorta şirketinde konut sigortası için bazı temel teminatlar bulunur. Örneğin, sigorta şirketlerinin neredeyse tamamında yangın teminatı vardır. Yangın teminatı kapsamında yıldırım ve yangın sebebiyle zarar gören eşyalar güvence altına alınabilir. Aynı zamanda infilak ve yangından dolayı ortaya çıkabilecek duman ve buharın sigortalı olan eşyalara doğrudan verdiği hasarlar karşılanabilir.

Sigorta poliçesinin kapsamı genişletilebilir özelliklere sahiptir. Hırsızlık, ferdi kaza sigortası, grev, enflasyondan korunma, dahili su, araba çarpması, gasp, kapkaç, enkaz kaldırma ve ek yardım hizmetleri söz konusu olabilir. Üçüncü şahıslara ait olan eşyaların güvence altına alınması konut sigortası ek teminatları arasına alınabilir. Sigortalı konutta geçici olarak yer alan kişilerin eşyalarında ortaya çıkabilecek hasarlar, poliçede belirtilen bedeller kapsamında teminat altında tutulur. Çoğu sigorta şirketi ziynet eşyalarını, nakit paraları ve mobil elektronik cihazları teminat kapsamı dışında tutabilir. Konut sigortası için dilerseniz Generali’yi tercih edebilirsiniz. Böylelikle dahil edilip çıkarılabilen teminat paketleri sayesinde yalnızca ihtiyaç duyduğunuz özel teminatlardan yararlanabilme imkanı elde edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim