Kıbrıs Popüler Gezi Rotaları ve Uçak Bileti Fırsatları

Resmî adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bilinen Kıbrıs, ülkemizde daha çok “Yavru Vatan” adıyla anılıyor. Seyahat tutkunlarına unutamayacakları bir gezi deneyimi vadeden Kıbrıs, sadece denizi ve güneşiyle değil, tarihi dokusuyla da görenleri büyülemeyi başarıyor. Gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gören Kıbrıs, tarihi yapılarıyla gezginleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Deniz tatili yapmak isteyenler için ideal destinasyonlardan biri olan Yavru Vatan, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Pegasus, ucuz uçak bileti fırsatlarıyla gezginlere ekonomik uçuş deneyimi yaşatıyor. Ankara’dan, İstanbul’dan Pegasus ile Kıbrıs’a kolaylıkla ulaşım sağlamak isteyen gezginler; Ankara Kıbrıs uçak bileti ve İstanbul Kıbrıs uçak bileti fırsatlarını mutlaka değerlendirmeliler. İstanbul’un yanı sıra Pegasus, İzmir’den de Kıbrıs’a direkt uçuşlar düzenlemektedir. Peki, Kıbrıs uçak bileti fiyatları nedir? Kıbrıs’a nasıl gidilir? Kıbrıs’a ne zaman gidilir? Kıbrıs’ta ne yenir? Kıbrıs’ın popüler gezi rotaları nerelerdir? İşte, Kıbrıs seyahati planlayanların bilmesi gerekenler…


Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Kıbrıs’a seyahat edecek olan gezginler, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ercan Havalimanına direkt uçuş ile 1 saatte ulaşabilirler. Pegasus Lefkoşa’ya Gaziantep ve Hatay üzerinden de direkt uçuşlar düzenler. Bu havalimanlarından aktarmalı uçuşlar da farklı şehirlerden Lefkoşa’ya ulaşmayı sağlar. Ercan Uluslararası Havalimanı, Lefkoşa şehir merkezinden 25 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak isteyen gezginlerin yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar bir yolculuk yapmaları gerekiyor. Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’daki Ercan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak oldukça kolaydır. KIBHAS olarak bilinen ve iki saatte bir sefer düzenleyen otobüslerle gezginler şehir merkezine ulaşım sağlayabilir. Daha hızlı ve konforlu bir seyahat planlayan gezginler ise servis dışında taksi seçeneğini tercih edebilir. Şehir merkezinin yanı sıra, Kıbrıs’ın her noktasına taksilerle ulaşmak mümkün. Pegasus’un sunduğu araç kiralama hizmeti sayesinde de gezginler seyahat öncesinde araç rezervasyonu yaptırabilir ve havalimanına ulaştıklarında araçlarını teslim alabilirler. Güncel Kıbrıs uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kıbrıs’a Ne Zaman Gidilir?


Yavru Vatan, özellikle yaz turizminin oldukça canlı olduğu destinasyonlardan biridir ve ülkede Akdeniz iklimi hakimdir. Kurak olarak tanımlanabilecek bir iklime sahip olan Kıbrıs’ta sıcaklıklar sene boyunca normalin üzerindedir. Unutulmaz bir yaz tatili planlayan gezginler Kıbrıs’ı temmuz ve ağustos aylarında ziyaret edebilirler. Kış mevsiminde ise daha ılıman bir iklimin hakim olduğu Kıbrıs’ta ülkenin yıllık ortalama sıcaklığının 19 derece olduğu bilinir. Denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyen gezginler, seyahat planlamalarını yaz aylarında yapmalıdır. Fakat sıcak havanın bunaltıcı etkisine maruz kalmak istemeyen gezginlerin tatillerini mayıs, haziran ya da eylül ve ekim aylarında planlamaları idealdir. Sonbahar aylarının ortalarına kadar su sıcaklığı yüksek seviyelerde seyreden Kıbrıs’ta deniz turizmi uzun soluklu devam eder. Kıbrıs’a seyahat eden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca popüler rotaları; Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa olarak sıralamak mümkün. Yavru Vatan’ın en büyük şehri olan Lefkoşa, gezginlerin ilk durağıdır. Kıbrıs tarihine dair önemli detayların yer aldığı Lefkoşa, ülkenin kültürel zenginlikleri de başarılı bir şekilde yansıtır. Buradaki Girne Kapısı, her ne kadar ismi sebebiyle kafa karışıklığına neden olsa da Girne’de değil Lefkoşa’da yer alır ve gezginlerin en çok ziyaret ettiği lokasyonlardan biridir. Eğlence ve yaz turizminin merkezi olarak kabul edilen Girne de, gezginler tarafından en çok ziyaret alan noktalardan biridir. Tarihi birçok yapının yer aldığı Girne, tarih tutkunlarının ilgi odağı olmayı başarır.

Kıbrıs’ta Ne Yenir?
Klasik Türk mutfağıyla benzerlik gösteren Kuzey Kıbrıs mutfağı, gezginlere eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatır. Kıbrıs yemek kültürünü yansıtan sembollerden biri olan hellim peyniri, Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez detaylarından biridir. Ülkemizde Kıbrıs peyniri olarak da anılan bu peyniri ana yurdunda farklı lezzetlerle deneyimlemek oldukça nefis olacaktır. Kıbrıs’a seyahat eden gezginler, ülkenin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabıyla da mutlaka tanışmalılar. Bu lezzetlerin yanı sıra Kıbrıs’ta mutlaka yenilmesi gereken diğer başlıca tatlar Kıbrıs köftesi ve mantıya benzeyen yapısıyla hafızalardan silinmeyen piruhidir.