Kıbrıs Nerede ve Nasıl Gidilir? Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Akdeniz’in Sicilya ve Sardunya adalarından sonra en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs Adası, Doğu Akdeniz’de bulunmaktadır. En yakın deniz komşusu Türkiye olan Kıbrıs’ın diğer komşuları Suriye, Mısır, Lübnan, Yunanistan ve İsrail’dir. Akdeniz’in kuzeydoğusunda bulunan Kıbrıs Adası’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi bulunmaktadır. Yılın 8 ayı denize girmenin mümkün olduğu adaya tüm dünyadan tatil severler her yıl ziyarette bulunuyor. KKTC’nin en gözde tatil şehirleri Girne ve Gazimağusa’dır.

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türkiye’den gitmek için hava ve deniz yolu ulaşımını tercih edebilirsiniz. KKTC’deki tek havalimanı Lefkoşa’da bulunan Ercan Uluslararası Havalimanı’dır. Türkiye’den haftanın her günü Kıbrıs’a uçuş seferleri düzenlenmektedir. Kıbrıs’a deniz yolu ile gitmeye karar verdiyseniz Alanya veya Mersin limanlarından Girne Limanı’na düzenlenen feribot seferleri ile ulaşabilirsiniz. Alanya limanından Girne’ye yaklaşık 3 saat içerisinde gidebilirsiniz. Mersin Taşucu Limanı’ndan ise yaklaşık 4 saat içerisinde Girne’ye ulaşabilirsiniz. Girne Limanı’ndan KKTC’nin çeşitli bölgelerine gitmek için taksi ve transfer hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Gazimağusa: Kıbrıs’ın en güzel denizine sahip bölge hem doğal güzellikleri hem de Maraş bölgesiyle bilinen Kıbrıs’ın değerli noktalarındandır. Hayalet şehir Maraş bölgesi artık gezilebiliyor. Döneminin en ünlü tatil ve ticaret bölgesi olan Gazimoğusa’da hem Kıbrıs otelleri arasından tercih yaparak tatil yapabilir hem de tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Girne Kalesi: M.S 7. yy’da Arap akınlarına önlem amacıyla inşa edilen Kıbrıs’ın sembolik yapısı Girne Kalesi Venedik, Bizans, İngiltere Krallığı, Osmanlı İmparatorluğu kontrolüne geçmiştir. İçerisinde yaklaşık 2000 yıllık batı gemiyi ve zindanları görebilir, çevresinde bulunan Venedik Kulesi, Luzinyen Kulesi ve St. George Kilisesi’ni görebilirsiniz. Girne Kalesi merkeze çok yakındır ve en uygun Kıbrıs otelleri Girne Merkez'de bulunan otellerdir.

Barbarlık Müzesi: Kıbrıs’ın Lefkoşa şehrinde bulunan bu tek katlı müze, 1960 ve 70’li yıllarda yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin anısına kurulmuştur. Bu olaylarla ilgili gazete haberleri, kurşun izleri, hayatını kaybeden insanların eşyaları Barbarlık Müzesi’nde sergilenmektedir.

Salamis Antik Kenti: Kıbrıs’ın Gazimoğusa bölgesinde bulunan ve tarihi 2000 yıl öncesine uzanan Salamis Antik Kenti’nde Roma döneminden kalan yapıları, Zeus Sunağı, antik tiyatro, agora ve daha pek çok yapı görmeniz mümkün.

Editör: TE Bilişim