İşte İzlemeniz Gereken Yerli ve Yabancı 10 Komedi filmi

  1. 3 Idiots

3 Idiots 3 aptal filmi

2009 yılında çekilen bir Bollywood filmi olan 3 Idiots, konusuyla aslında eleştirel bir filmdir. Film Hindistan bölgesinde ilk kez bu kadar ses getiren ve en büyük hasılatı elde eden filmdir. Konusu ise Hindistan'ın en ünlü mühendislik oklunda okuyan üç öğrenciyi anlatır. Ancak içlerinden biri ne kadar başarılı olsa da ezberci eğitim düşüncelerini yıkmaya çalışan ve bulunduğu sistemi eleştiren bir gençtir. Bu üç öğrenci aynı odada kalmaktaydı. Genç arkadaşlarından etkilenen diğer gençlerde sistemi eleştirmeye başlayınca okulda 3 aptal lakabını alır. Güldürürken düşündüren bu harika film tüm önyargıları yıkmaya hazır.

  1. Kaza Kurşunu / Knocked Up

kaza kurşunu yabancı film komedi knocked up

Başarılı ve güzel bir kadının başrolde olduğu bu filmde serseri bir adamla aile kurma çabasını anlatır. İşinde son derece başarılı olan gazeteci kadının trajikomik hikayesi romantik komedi türündeki film severlerin çok hoşuna gidecek. 2007 yılı yapımı olan film, IMBD den 7.0 puan almayı hak kazanmıştır. Siz de bu filme bir şans vererek kahkahalara boğulabilirsiniz. Aileyle ya da sevgiliyle izlemek için bu romantik komedi filmini zevkle izleyebilirsiniz.

  1. Eltilerin Savaşı

eltilerin savaşı filmi yerli komedi

Eğer Türk komedileri izlemeyi daha çok seviyorsanız bu filme de bayılacaksınız. Gupse Özay'ın senaristliğini yaptığı aynı zamanda da başrolünde oynadığı Eltilerin Savaşı geleneksel şakaların yanı sıra her yaştan insanın izleyebileceği bir filmdir. Gupse Özay özellikle küfür ya da argo kullanmadığını belirterek hedefinin 7' den 70' e her yaş grubu insana hitap etmek olduğunu belirtmiştir. Ansızın duygusal sahneler de olsa film baştan sona kadar başarılı kadın komedyenin de olduğunu göstermiş oldu.

  1. Aile Arasında

aile arasında yerli komedi filmi

2018 yılında çekilen film harika bir eser ve en iyi komedi filmi olarak gösterilmiştir. Gürse Birsel' in tüm senaryoları gibi Aile Arasında filmi de vizyona girdiği dönemden beri en çok izlenen Türk filmleri arasında yer alıyor. Eğer hala izlemediyseniz komedi alanında en komik filmlerden biri olan Aile arasında filmi kesinlikle her yaştan insan izleyebilir. Yönetmenliğinin Ozan AÇIKTAN'ın yaptığı film IMBD puan sıralamasında da 8 puan almıştır. Demet EVGAR'ın başrol oynamasıyla da büyük başarı yakalamıştır.

  1. Aykut Enişte

aykut enişte yerli komedi filmi

Pandemi döneminde herhalde en çok duyulan film Aykut Enişte filmidir. Yapımı 2019 olan film çeşitli platformlarda çokça izlendi ve hızlıca paylaşıldı. Filmde dükkanı soyulan Aykut' un sigortacısıyla tanışmasıyla başlar. Dükkandan sigortasının parasını alabilmek için sigortacısıyla işbirliği yapan Aykut' un başından çeşitli maceralar geçer. Filmin başında saf olan tanıdığımız Aykut, filmin sonuna doğru artık düzeninin dışına çıkarak her şeyin farkına varmaya başlamıştır. Filmin sonunda ise hatırlayacağımız, hatırlarken gülümseyeceğimiz güzel kesitler olmaktadır.

  1. G. O. R. A

gora yerli komedi filmi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz kaç film yaparsa yapsın her zaman en iyi filmi olarak kalacak uzay filmi olan G.O.R.A oldukça önemli yerli komedi filmleri arasındadır. Eğlendirici uzay filmi olan G.O.R.A, Türk sinemasında çığır açan bir filmdir. 2004 yılına kadar hiç böyle bir film yapılmamıştı ve daha sonra yapılan hiçbir uzay filmi böyle olmadı. Filmin konusu Arif'in uzaylılar tarafından kaçırılmasıyla başlar ve uzunca kaçış maceralarını anlatır. Bu filmin tüm replikleri size tanıdık gelecek çünkü zamanında hepsi birer efsane söz niteliğinde olmuştur. Eğer hala izlemediyseniz mutlaka izlemeniz gereken yerli sinema filmleri arasında yer alır.

  1. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

hacivat karagöz neden öldürüldü yerli komedi filmi

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmi komedi filmi olarak sınırlandırılırsa haksızlık edilmiş olur. Hacivat ve Karagöz dönemini çok iyi anlatan film aynı zamanda dönem içi eleştiri yaparak bir uyanışı hedeflemektedir. Fakat eleştiri denilince akla sert konuşmalar gelmemelidir tersine bu filmdeki tüm eleştiriler komedi yoluyla yapılır. Dikkatli bir şekilde izlediğinizde verilen mesajları çok iyi anlayacaksınız. Bu sayede döneme ait fikir edinecek ve masallarda, efsanelerde anlatıldığı gibi olmadığını yaşamın çok daha farklı olduğunu kavrayabileceksiniz.

  1. The Hangover

the hangover yabancı komedi filmi

Bir yapım şirketi tarafından Türkçeye' de uyarlanan the Hangover, 2009 yapımı ve Todd Phillips’in yönetmenliğini yaptığı bir filmdir. Aynı zamanda Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham, Ed Helms gibi isimlerinyer aldığı filmin konusu son derece ilginçtir. Filmin konusunda evlenmek üzere olan arkadaşlarına bekarlığa veda partisi düzenlemek isterler. 4 arkadaş bekarlığa veda için Las Vegas’a gider ve 4 arkadaş felekten gece yaşarlar. Sabah uyandıklarında ise akşamdan eser kalmamıştır. Yanlarında anlamadıkları bebekler, tavuklar ve yanlarında bir kaplanla uyanırlar. Aynı zamanda da damat adayını bir türlü bulamazlar. Filmin bu kısmından sonrasında ise damadı bulma ve gizlice düğüne yetiştirme macerasıyla geçip gidecektir.

  1. Eyvah Eyvah

eyvah eyvah 1 - 2 - 3 serileri komedi filmi yerli

Başrolde Ata Demirer' in oynadığı film, aynı zamanda birçok komedi filmine de rakip çıkmıştır. Demet Akbağ yani Firuzan'ın ve Hüseyin' in tanışmasıyla başlayan film, ikilinin komik maceralarıyla devam etmektedir. Birkaç saatliğine gündemden ve stresten uzaklaşmak isteyenler için kahkaha tufanı olacak Eyvah Eyvah mısır patlatılıp izlenmesi gereken filmlerin başında gelir.

  1. Düğün Dernek

düğün dernek yerli komedi filmi

2013 yılına damga vuran film, Düğün Dernek ilk sahnesiyle güldürmeye başlayan ve gülüşmelerin, kıkırdamaların hiç eksik olmayacağı bir filmdir. Konusu aslında Sivaslı Tarık ve Letonyalı Nugesha'nın evlenmesini konu alır. Fakat bu evlilik normal bir evlilik değil, aynı ülkede çalışmak için yapılan bir evliliktir. Olaylar Tarık'ın babası İsmail' in bu düğünü Sivas Düğünü yapmak istemesiyle başlar. İsmail ve Sivas'ın geri kalanı bu görkemli düğünü yapabilecek mi? Maceralarını eğlenerek izleyebilirsiniz. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla isterseniz de sevgiliyle gülüp eğlenebileceğiniz bir film olan Düğün Dernek maceralarına ortak olmak isteyen herkesin izleyeceği bir filmdir. İyi seyirler.

Editör: TE Bilişim