Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu, 88 yaşında vefat etti. 15 gündür tedavi gören Seyfi Dursunoğlu son üç gündür de yoğun bakımdaydı.Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla geniş kitlelerce tanınmıştı.

18 YIL MEMUR OLARAK ÇALIŞTI

Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932 tarihinde Trabzon’da doğdu. Aslen Bayburtlu olan Dursunoğlu’nun ailesi 1938 yılında İstanbul’a göç etti.

Dursunoğlu Atikali’de başladığı ilkokulu Beylerbeyi’nde bitirdi. Daha sonra babasının isteğiyle Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’nde yatılı olarak okumaya başladı.

Ancak bir süre sonra bu okuldan ayrıldı ve Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. İngiliz Filoloji’sinde başladığı üniversite öğrenimini maddi sıkıntılar nedeniyle yarım bıraktı. Askerliğini Tuzla ve Hadımköy’de yedek subay olarak tamamladıktan sonra SSK’da memur oldu. 18 yıl memur olarak çalıştıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970’te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı.

‘İSMİMİ ÜNLÜ KANTOCU MİNYON VİRJİN’DEN ALDIM’

Dursunoğlu “Huysuz Virjin” olarak her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin en büyük solistleriyle paylaştı.

2012’de Show TV’de yayınlanan “Huysuz’la Dans Eder misin?” programını sundu. Aynı yıl Star TV’de yayınlanmaya başlayan, “Benzemez Kimse Sana” adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dile getirdi.

Sanatçı, bu ismin ortaya çıkışını “Virjin’ adını ünlü kantocu ‘Minyon Virjin’den aldım. Ramazan eğlencesini yönetirken bana ‘Ay ne huysuzsun hiç bir şey beğenmiyorsun’ diyorlardı. Çalıştığım arkadaşlar ‘Virjin’in başına ‘Huysuz’ koy’ dediler, böylece Huysuz Virjin oldum” sözleriyle anlatmıştı.