Hayat Sanatı: Hayata Yaydığımız Enerjiyi Değiştirmek Mümkün Mü?

Unutmamanız gereken en önemli şey şu ki yaşadığınız hayat bir sanat. Bir kere geldiğiniz ve tek bir hayata sahip olduğunuz bu gezegende, sayılı günlerinizi geçirirken her şeyin tadına vararak yaşamalısınız. Hayat sanatı, icra etmesi her ne kadar zor olan bir konu olsa da çeşitli şekillerde bu konuda kendinize destek olacak şeyler bulabilirsiniz.

Her insan kendine özgü bir enerji ile var olur. Bu enerji, sizi olumlu etkileyebildiği gibi olumsuz etkilerini de hayatınıza sokabilir. Hayata karşı negatif enerji ile yaşamak hayatınız üzerinde birçok olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Peki, hayata yaydığımız enerjiyi değiştirmek mümkün mü?

Pozitif Olmak

Her ne yaşıyorsanız ya da yaşadıysanız durumlara ve olaylara karşı pozitif bakış açısı edinmek kendinize yapacağınız en iyi iyiliktir. Yaptığınız işlerde, özel hayatınızda ve değer verdiğiniz insanlardan pozitif enerji almak ve vermek hem sizi mutlu edecektir hem de ilişkilerinizin kalitesini artıracaktır.

Gün içerisinde duygu durumunuzu etkileyen kötü deneyimler yaşadığınız zaman, negatiflikten kurtulmak sizi tekrar mutlu edecektir ve pozitif duygunuzu artırarak ruh sağlığınıza her daim iyi gelecektir.

Pozitifliğinizi geri kazanmak için neler yapabilirsiniz?

Her insan kötü zamanlardan geçip pozitiflik duygusunu kaybettirecek olumsuz durumlar deneyimleyebilir. Böyle durumlarda sakin kalmayı becerip bilinçli bir şekilde yola devam edebilirseniz pozitif bakış açısı bakımından eski halinize dönmeniz zor olmayacaktır. Peki, tekrardan pozitif bakış açısıyla yaşamak için ne yapabilirsiniz? Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Spor yapmak
  • Emek harcatacak meşgaleler ile ilgilenmek
  • Üretkenliğiniz artırmak
  • Düzenli beslenmek ve uyumak
  • Değer verdiğiniz kişilerle planlar yapmak
  • Bireysel zaman geçirmek

Hayat Sanatı Kötü Enerji Yüzünden Harcanacak Kadar Değersiz Değil

Yaşamak; kesinlikle kolay değil. Başlı başına kendisi bu kadar zor ve dışsal faktörler tarafından etkilenmeye bu kadar müsait iken; sahip olunan kötü enerji ile daha zorlaştırılmamalıdır. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bir gül bahçesi değil hayatınız. Gül bahçesi dahi olsa size zarar verecek dikenler barındırıyor içinde.

Bu metafor ile yola çıkarsanız yaşanacak durumlara hazırlıklı olursunuz. Unutmamalısınız ki yaydığınız kötü enerji hiçbir işe yaramayacak, hayatınızı zorlaştırmaktan başka… Derin bir nefes almak ve sonra yola sakince devam etmek, olaylar karşısında içsel gücünüzü artıracak ve size bir dayanak noktası kazandıracaktır.

Bilişsel ilerlemesini tamamlamış ya da ilerletmiş bir insan, her kötü durumun sona ereceğinden kendince haberdardır. Unutmayın ki her şey geçecek! Hayatınızı idame ederken bu minvalde ilerleyip gülümsemenizi asla yüzünüzden eksik etmeyin!

Siz Değerlisiniz!

Bir an olsun iç dünyanıza yönelip dışarıya oradan baktığınız zaman göreceksiniz ki hayat çok yönlü ilerleyen bir süreç. Bazen iyi bazen kötü anlar yaşayacaksınız ki bu anlar size hala hayatta olduğunuzu hatırlatmaya yetecek. Pozitif olmak, negatif enerjiden kurtulmak tam da bu anda başlayacak sizin için.

Etrafınıza yaydığınız kötü enerjiyi değiştirmek, kendi değerinizin farkına vardığınız an kolaylaşacak. Bir kere bulunacak olduğunuz bu romanda, pozitif duyguları elden bırakmadan, gülümseyerek, zorluklara karşı durarak, değerli varlığınızı tatminkar bir şekilde yaşayacaksınız.

Hayatın Tadını Doyasıya Çıkartmak

Sevdikleriniz için, en önemlisi de kendiniz için hayata karşı negatif duygularınızdan kurtulmalısınız. Umutlu olmak, gülmek ve tadına varmaya çalışmak hayat standartlarınızı en üst seviyeye çıkarır. Pozitiflik ile geçen bir hayat, yaşanmaya değer bir hayattır. Siz buna değersiniz!

Unutmayın ki pozitif bakış açısı yediğiniz bir elmada bile size varlığınızı hissettirecek ve gözlerinizi kapadığınız zaman dudaklarınıza bir tebessüm yerleştirecek.  Şimdi, gülümseyin ve varlığınızı özümseyin, her şey en güzel haliyle olacak!