On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif ne de çabuk bitiverdi. Allah (cc) pandemiden kurtularak teravihlerimizi de cemaatle kılabileceğimiz nice Ramazan aylarına kavuşmayı cümlemize nasip eylesin. Bu mübarek ayda Kuzey Irak’ta Pençe-Yıldırım Harekât bölgesinde ve İdlib’te şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Allah (cc) kahraman askerlerimizin ayaklarına taş değdirmesin.

Mübarek Kadir Gecesi Mescid-i Aksa’ya atılan bombalar ve şehit edilen kardeşlerimizin hüzün bulutları gölgesinde girdik mübarek Ramazan Bayramına. Yüce Rabbimiz, bu mübarek Ramazan Bayramını milletimiz, İslâm âlemi ve bütün insanlık hakkında hayırlara vesile eylesin.

Maalesef İslâm âleminin dağınıklığı, işgalci İsrail’i daha da cesaretlendiriyor ve her geçen gün işgallerine bir yenisini eklemeye çalışıyor. Bardağı taşıran son damla Filistin’de Doğu Kudüs’te yer alan tarihi Şeyh Cerrah mahallesinde yaşandı.

İşgalci Siyonist İsrail, kanunsuz ve adaletsiz bir şekilde tamamen zorbalığa dayalı olarak Şeyh Cerrah’taki Filistinlileri evlerinden çıkarıp onların yerine Yahudi yerleşimcileri iskân etmek istedi. İşgalcilerin bu yeni işgal projesine topyekûn karşı çıkan kahraman Filistin halkı çeşitli bölgelerden Şeyh Cerrah’a gelerek oradaki kardeşlerine sahip çıktı. Göz göre göre yapılmak istenen bu haksız, adaletsiz, hukuksuz ve zorba işgale geçit vermedi.

Filistinli Müslümanların bu haklı direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kalan Siyonist İsrail güçleri zaten alışık oldukları terörün fitilini bir kez daha ateşledi. Ramazan-ı Şerifte hem de Kadir gecesinde ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’da teravih namazı esnasında, namaz kılanların üzerine ses bombaları ve plastik mermiler atıldı. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı, sakatlandı. Daha sonra da peş peşe şehit haberleri gelmeye başladı.

Şu ana dek içlerinde küçücük çocukların da olduğu 43 kişi maalesef hayatlarını kaybetti, şehit oldu. Bayramda hangi kıyafetimi giysem diye düşünen çocuklar, gençler maalesef bayrama girmeden kefenlere sarıldı, mezarlara girdi. Buna sebep olanların elbette sonu yakındır. Çünkü mazlumların ahı asla yerde kalmamıştır, bundan sonra da kalmayacaktır.

Çok şükür Filistin davasına sahip çıkan bir devletimiz, bir devlet başkanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin davası için başlattığı diplomatik girişimler takdire şayandır. Atılacak her türlü somut adımda milletimizin devletimize desteğinin tam olduğu gün gibi ortadadır. 

Kadir Gecesinden itibaren milletimiz batıdan doğuya, kuzeyden güneye il il sokaklara döküldü. Sosyal medya, Mescid-i Aksa sevdalısı gençlerimizin “Free Palestine” (Filistin’e Özgürlük) ve “Kahrolsun İsrail” paylaşımlarıyla mazlum Filistin halkına destek oldu, olmaya da devam ediyor.

Filistin’e destek için atılan her tweet, paylaşılan her söz, yapılan her yorum Filistinli çocukların sapan taşından fırlatılan taşlar gibi saplandı zalimlerin kalbine…

Hazreti Muhammed (s.a.v) Efendimize hayran olan bu necip millet, o diyarlarda yüz yıllarca barış ve adaletin simgesi olmuştur. Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya olan bu sevda ve bu sevgi seli de ondandır. O mahzun ve mazlum diyarlarla ülkemiz arasına sınırlar konulmuş olabilir. Ama gönül coğrafyalarımıza sınır koymaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu nedenle Filistin özgür olana dek bu necip milletin evlatları “Filistin’e Özgürlük” demeye devam edecektir.

Mescid-i Aksa’nın etrafını mübarek kılan Allah (cc),  Aksâ’nın manevi etrafı olan tüm dünyadaki Kudüs ve Aksâ duyarlısı insanların bu muazzam duyarlılığını da mübarek kılsın.

Yenileceksin İsrail

Allah'ın izniyle, inşallah

Zafer Filistin'in olacak

Zafer Mescid-i Aksa'nın olacak

Zafer Kudüs'ün olacak

Yenileceksin ey İsrail,

Yenileceksin!

Hem de çok yakında.

Duy, dinle, titre;

Lâ Galibe İllallah

Allah (cc) Filistin ve Mescid-i Aksa için atılan bütün adımların, güzel gayretlerin ve kıymetli çalışmaların Filistin halkına özgürlük ve tam bağımsızlık getirecek şekilde tesirini halk eylesin.

Kudüs, Mescid-i Aksâ, Doğu Türkistan ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara kavuşmak dileğiyle,

Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun