En Güncel Donanım Sorunları

Günümüzde birçoğumuz farklı işletim sistemleri ve sistemler kullanmaktayız. Hepimizde zaman zaman donanım ile alakalı problemler yaşayabilmekteyiz. Oyun oynarken, bilgisayarı kullanırken, video izlerken gibi pek çok zaman anlık olarak sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Teknolojinin doğası aslında bu şekilde ilerler. İçerisinde olan her şey karmaşık bir yapıya sahip olduğu için farklı şeyler ile karşılaşabilmekteyiz.

Peki nedir bu donanımsal problemler? Sizler de bu sorunun cevabını bekliyorsanız doğru yazıda olduğunuzu söyleyebilirim. Teknodeha.com sitesi olarak donanım kategorisinde yer alan yüzlerce farklı yazı ile sizlere hizmet sunmaktayız. Bu kategoride yer alan yazılar, donanım sorunlarına karşı çözüm yolları içeren içeriklerdir. Günümüzde ve geçmişe ait olan birçok probleme ve çözüm yollarına bu kategori üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz bizlere gelen en popüler 2 farklı donanım sorularına göz atalım ve cevaplarını inceleyelim.

Windows Donanım Sorunları Nasıl Çözülür?

Windows, donanım alanında en karmaşık yapıya sahip olan işletim sistemlerinden birisidir. Bildiğiniz gibi dünya üzerinde en çok windows kullanılmaktadır. Kullanışlı ve birçok yazılım ile uyumlu olması nedeniyle tercih ediliyor diyebilirim. Peki windows donanım sorunları nasıl çözülür? Cevabı ise Tekno Deha Donanım kategorisinde yatmaktadır.

Tekno Deha sitesinde yer alan donanım kategorisi en güncel ve popüler sorunları ele alarak çözüm yollarını insanlara sunmaktadır. Sizlerde teknodeha.com sitesin üzerinde yer alan donanım kategorisine giriş yapabilir ve gerekli tüm yazılara erişim sağlayabilirsiniz. Burada windows sorunları ile alakalı onlarca çözüm yolu yer almaktadır. Kolaylıkla hepsine erişim sağlayabilmektesiniz.

Bilgisayar İşlemci Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Bilgisayar işlemci seçerken nelere dikkat edilmeli? Eğer sizlerde bu sorunun cevabını merak ediyorsanız doğru kaynakta olduğunuzu söyleyebilirim. Öncelikle burada da Teknodeha sitesi üzerinden yararlanabileceğinizi söylebilirim.

İşlemciler, bilgisayar yada teknoloji aletleri için olmazsa olmaz performans ürünlerinden bir tanesidir. İşlemci satın alırken dikkatli olmalı ve doğru olan modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde sisteminiz ile uyumlu olmayan işlemciler, bilgisayarınızın performansının yanlış çalışmasını sağlayacaktır.

Dilerseniz işlemci seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu liste şeklinde kısa bir halde cevaplayalım:

  • İşlemcinizin ve ana kartınızın soketini öğrenin ve sisteminiz ile uyumlu olmasına dikkat edin,
  • Frekans değerlerine değil, işlemci mimarisine dikkat etmeye özenin,
  • İşlemcileri seçerken overclock desteğinin olup olmadığına kısaca göz atın,
  • İşlemcilerin yeni nesil olmasına özen gösterin,
  • İnternet üzerinden işlemci testlerine göz atın ve raporları inceleyin,
  • İşlemcilerin Turboo Boost özelliği olmasını seçerseniz daha performanslı bir sistem toplamış olacaksınızdır,
  • ‘’En son çıkan ürün en iyisidir’’ mantığı ile değil, işlemcilerin özelliklerine bakmanızı tavsiye ederim.

Burada yer alan maddeleri incelediğimizde genel olarak işlemci satın alırken doğru kararı vermiş olacaksınızdır. Ayrıca internet üzerinde yer alan forumlarda da almak istediğiniz işlemcileri paylaşarak kolaylıkla insanların fikirlerini öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim