En İyi 10 Yabancı Film

En iyi 10 yabancı film hangisi? siz hangi filmleri izlemekten hoşlanırsınız? Sizin için en iti film önerileri ile geliyoruz.

En iyi 10 yabancı film aynı zamanda güncel olan filmler arasından seçiliyor. Hem güncel olan hem de severek izleyeceğiniz film seçeneklerini değerlendirip, izleyebilirsiniz.

  1. Insterstellar

IMDB sıramaları 8,6 olan film, bilim kurgu ve dramı bir arada sunuyor. Modern klasik bir filmdir. Uzay macerasına gireceğiniz bu filmi keyifle izleyeceksiniz.

  1. Parasite

Gerilim, dram ve komedi bir arada. Filmin konusu genel olarak Güney Kore’de temel sınıf farklılıklarının yol açtığı sonuçları ortaya koymaktadır.

  1. Inception

Filmde insanların rüyalarına girerek onların bilinçaltından sızan bazı sıralar ortaya çıkıyor. Son derece ilginç bir senaryosu olduğundan, en çok dikkat çeken filmler arasında yer alıyor.

  1. The Departed

2006 yılında Oscar almıştır. Yılın en iyi filmi seçilmiştir. En iyi yabancı film kategorisi içinde de yer almaktadır. Güney Kore sinemasından Hollywood’a uyarlanmış olan bir casus hikayesidir.

  1. A Separation

Tek kızları ile İran’ın modern bir bölgesinde yaşan çiftin boşanma davasını konu almaktadır.

  1. Joker

2020 yılının Oscar adaylarına damga vurmuş olan filmdir. Dram ve suç türündedir. Oscarlı olan sahneleri, son derece keyif verici olacaktır.

  1. For Sama

2019 BAFTA ödüllerinde en iyi belgesel ve en iyi film ödülünü almıştır. Halep’teki yaşam, Suriyeli bir yönetmenin hayatı konudur.

  1. 1917

I.Dünya savaşındaki tek bir günü ele alan sinematografidir. Savaş ve dram türündedir. 3 Oscar ödülü almış ve 2019 yapımı olan filmdir.

  1. The Act of Killing

8.2 IMDB puanı var. İzlemesi zor ancak utanç sayfalarından birini gerçek karakterler ile birebir ortaya koymuş olan filmdir. Film 2 saat 46 dakikadır. Türü ise belgeseldir.

  1. 12 Years a Slave

2014 Oscar ödüllerinde 9 dalga adaylığı bulunan filmdir. En iyi uyarlama senaryo, e iyi yardımcı kadın oyuncu gibi alanlardan aday olmuştur. Dram ve biyografi alanında en iyi film olarak gösterilen filmlerdendir.

Editör: TE Bilişim