Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi sonrası TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Bertan Aydan açıklamada bulunarak çağrıda bulundu.
Aydan, açıklamasında "Bu Sel Felaketleri Kader Değil!" diyerek şu ifadeleri kullandı.

"Uzun süredir var olan altyapı problemleri sebebiyle toprak kaymaları ve sellerle anılan Karadeniz, iklim değişikliğinin de etkisiyle şiddeti ve miktarı artan yağışları artık bölgesel felaket boyutunda yaşamaya başladı. 

Geçtiğimiz yıl Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde, iklim değişikliğinin var olan altyapı ve kentleşme problemlerini derinleştirdiğini, kayıp ve hasarı artırdığına hep birlikte tanık olmuştuk. Kentleşme politikalarının, iklim değişikliğinin ağırlaştırdığı felaketlere cevap veremediğini ne yazık ki bu sene de gözlemliyoruz. Bu felaketlerin önlenmesinde,

- Hatalı imar planlarının ve uygulamalarının sonlandırılarak, planların bölgenin taşıma kapasitesi ve coğrafi yapısına uygun şekilde hazırlanması,
- Yeşil altyapı uygulamalarının yaygınlaştırılması,
- Ekosistemi tahrip eden yeni yol, HES veya taş ocağı projelerinin durdurulması, 
- Sürdürülebilir ve onarıcı tarım uygulamalarının yapılması, 
- Bozulmuş, tahrip edilmiş alanların restorasyonunun ve rehabilitasyonunun, doğa tabanlı çözümlerle yapılması önemli yer tutmaktadır. 

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

Doğaya rağmen yaşam tarzıyla değil, tüm canlıların doğayla uyum içinde olduğu bir yaşam tarzıyla bu problemleri aşmayı umuyor, tüm yetkilileri iklim değişikliğini de göz önünde bulundurarak yeni yeşil altyapı modellerinin uygulanması konusunda hassasiyet göstermeye çağırıyoruz!"

Editör: TE Bilişim