Böcek, haşere ve kemirgenler birçok hastalığın taşıyıcısıdır. Taşıdıkları bu hastalıklar insanların yaşam alanlarında dolaştıklarında insan sağlığını tehdit etmektedir. Evlerde ve işyerlerinde her tür böcek ve haşereye karşı önlem alarak en sağlıklı yaşam koşullarını oluşturmamız gerekmektedir. Bu canlılar nedeniyle insanları bulaşacak hastalıklardan korunmanın tek ve en etkin yolu onları yaşam alanlarından uzak tutmaktır. Bunun için uygulanan en klasik yöntem böcek ilaçlama çalışmalarıdır.

Tüm dünyada salgın hastalıklar hayvanlardan insanlara geçerek yayılmaktadır. Ve hayvanların insanlara bulaştırmış oldukları bu hastalıklar kimi zaman ölümcül sonuçları dahi neden olabilmektedir. Hayvanların taşıdıkları mikroplardan uzak durabilmek için yapılması gereken tek şey kendimizi onlardan korumak olacaktır. Bunun için her türlü ev veya iş yerinde düzenli olarak yapılan böcek ilaçlama uygulamaları tercih edilmektedir. Bu yöntem sayesinde yaşam alanlarınıza giren tüm böcek bahçeliler yapılan ilaçlama sonucunda etkisini kaybedecektir.

Özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yaşam alanlarınıza karşılaşılan böcek ve haşere sorunu daha yoğun bir şekilde görülmektedir. Bu tür sorunlar sizlerin kendi imkanları ile baş edebileceği ve önüne geçebileceği durumlar değildir. Böcek ve haşerelerden uzak bir yaşam ancak bu alanda faaliyet gösteren güvenilir ve profesyonel böcek ilaçlama firmaları tarafından sağlanmaktadır.

Böcek ilaçlama firmaları

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hep böcek ve haşerelerden korunma bilmenin en etkin yolu olarak ilaçlama yöntemleri tercih edilmektedir. Böcek ilaçlama alanında faaliyet gösteren firmalar ev eşyalarını yapmış oldukları düzenli ilaçlama teknikleri ile bu sorunun önüne geçilmektedir. Ancak böcek ilaçlama yöntemleri ile haşerelerden korunma bilmeniz için bu hizmeti sağlayan firmaların güvenilir ve profesyonel olması çok önemlidir.

Ülkemizde böcek ilaçlama faaliyetleri Sağlık Bakanlığı denetiminde gerçekleştirilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmış olan böcek ilaçlama firmaları vermiş oldukları güvenli ve kaliteli hizmet ile sizlerin yanındadır.

Böcek ilaçlama firmaları arasında bir seçim yaparken bu alanda kurumsal olarak çalışan güvenli ve referansı firmaları seçiyor olmanız çok önemlidir. Çünkü böcek ilaçlama uygulamaları kimyasal ilaçlarla yapılan özel çalışmalardır. Yaşam alanlarınıza yapılan bu uygulamaların hemen doğru şekilde etki sağlayabilmesi hem de o bölgede yaşayan insanların sağlığını tehdit edecek hatalı bir uygulamanın yaşanmaması için firma seçiminiz önemlidir.

Böcek ve haşere ilaçlama yapmaya yetkili firmalar

Böcek ve haşere ilaçlaması yapan firmalar bu alanda gerekli yetki ve izinlere sahip olmalıdır. Yapılan ilaçlama işlemlerinin insan sağlığına zarar vermemesi için bu alanda deneyimli ve bilgili kişileri uygulamaları yapıyor olması gerekmektedir. Böcek ve haşere ilaçlama yapmaya yetkili firmalar Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan kurumsal yapılardır. Bu firmalarda kullanılan tüm ilaçlar her zaman en kaliteli ve insan sağlığını tehdit etmeyen ürünlerden oluşmaktadır. Aynı zamanda bu firmalarda görev alan tüm çalışanlar ilaçlama konusunda gerekli eğitimlerden geçmiş bilgili kişilerdir. Böcek ve haşere ilaçlama için hizmet almadan önce bu hizmeti vermeye yetkili olan firmaları araştırıyor olmanız en doğru adım olacaktır.

Böcek ilaçlama nasıl yapılır

Böcek ilaçlama her zaman bu alanda uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir uygulamadır. Hatalı ve yanlış yapılan böcek ilaçlama çalışmaları kişilerin hayatına dahil sebep olabilecek olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle böcek ilaçlama nasıl yapılır sorusuna geçmeden önce dikkat edilmesi gereken ilk kural bu işin eğitimini almış olan kişilerin ilaçlama çalışmalarına yapıyor olmasıdır.

Böcek ve haşere ilaçlama çalışmalarının her zaman en doğru yöntemlerle bilinçli bir şekilde yapılıyor olması gerekmektedir. Çünkü her bir böcek ve haşere için uygulanan farklı ilaçlama yöntemleri bulunmaktadır. Bu sorunun çözümünde uygulanan tekniğin doğruluğu oldukça önemlidir. Aynı zamanda doğru teknik kullanımı ile birlikte doğru ilaç kullanımı en gerekli adımlardan birisidir.

Sizlere en başarılı sonuçlara ulaştıran böcek ilaçlama uygulamalarında uzman kişiler en doğru yöntemlerle, en Kaliteli ilaçları kullanarak süreci tamamlamaktadır. Kullanılacak olan ilaç miktarı hem uygulamanın yapılacağı alan büyüklüğüne hem de müdahale edilecek olan haşerelerin yoğunluğuna göre değişmektedir. Kullanılacak ilaç yoğunluğu uzman kişiler tarafından tespit edilmektedir. Gereğinden az İlaç kullanıyor olmak böcek ve haşerelerin yok olmasını sağlamayacağı gibi gereğinden fazla İlaç kullanıyor olmak insanların sağlığını tehlikeye atabilmektedir. Dolayısıyla böcek ilaçlama yapılırken doğru ilaçların doğru miktarlarda kullanılıyor olması önemli detaylardan birisidir.

Böcek ve haşere ilaçlama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

İlaçlama işlemlerinde verimli ve sağlıklı bir sonuç çıkabilmesi için bu süreçte dikkat edilmesi gereken çok önemli detaylar bulunmaktadır. Hem ilaçlama uygulamasını yapan kişinin hem de ilaçlama yaptırmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bu detaylar Hayati önem taşımaktadır. İşte böcek ve haşere ilaçlama uygulamalarında olması gereken bazı detaylar;

  • İlaçlama uygulamalarının mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.
  • İlaçlama yapan firmaların Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği kurumsal firmalar olması gerekmektedir.
  • İlaçlama yapılacak olan bölgede kimsenin bulunmaması gerekir. İlaçlama işlemi tamamlandıktan sonra en az 6-8 saat kadar ilaçlama yapılan alana girilmemesi gerekir.
  • İlaçlama yapılan alanda açıkta gıda türü ürünlerin bulundurulmaması gerekir. Bu nedenle bir alanda ilaçlama yapılmadan önce bu tür detaylar gözden geçirilmelidir.
  • İlaçlama yapılırken mutlaka eldiven ve maske kullanılmalıdır. Aksi halde zehirlenmeler meydana gelebilmektedir.
  • İlaçlama yapılacak olan alanda evcil hayvan yaşıyorsa onların da bu kimyasallardan etkilenmemesi için mutlaka bölgeden uzaklaştırılması gerekir.
  • Böcek ve haşere ilaçlama işlemlerinin belirli aralıklarda düzenli bir şekilde yapılıyor olması gerekmektedir. Çünkü özellikle yaz mevsiminde oldukça yoğun bir böcek ve haşere hareketliliği söz konusudur.

Haşere ilaçlama

Haşere denildiğinde bu kapsama giren birçok küçük canlı bulunmaktadır. Bu canlıların ev veya iş yerlerinde yoğun olarak bulunmaları hem insan yaşamını olumsuz etkileyen bir durumdur, hem de insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle haşere ilaçlama yöntemleri kullanılarak bu sorunun önüne geçilmektedir.

Haşere ilaçlama denildiğinde farklı tipte ilaçlama yöntemleri kullanılmaktadır. Bu yöntemler belirlenirken haşerat ipi ile birlikte kullanılacak olan alanın özellikleri de önem taşımaktadır. Haşere ilaçlama yöntemi belirlenirken bu karar uygulamayı yapacak olan uzman kişiler tarafından verilmektedir. En yaygın olarak kullanılan ilaçlama yöntemleri şöyledir;

  • Larvasit uygulaması
  • Jel ilaçlama
  • ULV ilaçlama
  • Rezidüel ilaçlama
  • Kemirgen ilaçlama
  • Termal sisleme

Bu uygulamaların her biri insanların yaşam alanlarında onları tehdit edecek her tür böcek, haşere, pire ve kemirgenin yok edilmesi için geliştirilmiştir.

Pire ilaçlama

Hiç beklenmeyen anlarda ev veya işyerlerinde pire istilaları yaşanabilmektedir. Bu tür bir durumda profesyonel ilaçlama firmaları tarafından pire ilaçlama uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde pire enfestasyonları kontrol altına alınmaktadır.

Pireler özellikle evcil hayvanların bulunduğu bölgelerde yoğun görülmektedir. Ev veya yazlık gibi yaşam alanlarında türeyen püreler çok hızlı bir şekilde üremekte ve kısa sürede çok önemli bir sorun haline gelebilmektedir. Bu sorundan kurtulabilmek için istilanın yaşandığı bölgede etkin bir pire ilaçlama işleminin yapılıyor olması gerekmektedir. Pirelerin etkinliğine kaybetmesi ve bir süre üremelerinin yavaşlayabilmesi için özel olarak üretilen kimyasal ilaçlar kullanılarak pire ilaçlama yapılmaktadır. En doğru yöntemler ile yapılan pire ilaçlama sayesinde bu haşerelerden kurtulabilirsiniz. 

Editör: TE Bilişim