Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 19 Mayıs 1919’un Türkiye'nin siyasal tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, söyledi. Bozkurt, günümüzde demokrasiye ve Cumhuriyete yapılan saldırıların, 19 Mayıs’ta başlatılan değişim ateşine karşı olduğunu; gençleri durumun önemini kavramaya ve Cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenmeye çağırdığını belirtti.

Başkan Çetin Bozkurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bozkurt’un mesajı şöyle:  “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarken, Türkiye'yi ve bölgemizi çok derinden etkileyen bir sayfa açmış, mevcut egemenlik teorilerinin tümüne meydan okumuş, ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceğine inandığı halka güvenmiş ve kazanmıştı. Çünkü, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal'in başlattığı yeni siyasetin temelinde insan vardı. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Günümüzde laik Cumhuriyetimize, demokrasimize, birliğimize, dirliğimize ve bağımsız yargımıza yönelik saldırılar, özünde Mustafa Kemal'in açtığı bu tarih sayfasına karşıdır.

Bu nedenle, Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yıldönümünü kutlarken, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, Cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla, şükranla selamlıyorum.”

Editör: TE Bilişim