Aşk İçin Çabalayan 6 Hayvan

Aşk sadece insanlara özgü olan bir duygu olmadığın yazımızdaki havyalar yaşadıkları aşkları ile kanıtlıyorlar. Bu hayvanlar eşlerine hem çok bağlılar hem de eşlerinin beğenisini kazanmak için yapamayacakları bir şey yok. Eşlerinin dikkatlerini üstlerine toplamak için olağan üstü çaba sarf eden bu hayvanlar insanları aşk konusunda utandırıyor.

Çünkü bu hayvanların tek dertleri eşleri olup bütün çabaları sadece eşleri için. Çeşitli yollara başvurarak bir şekilde eşlerinin dikkatlerini çeken bu hayvanlar acaba ne kadar mutlular?

1. Çardak Kuşu

Aşk İçin Çabalayan  Hayvan çardak kuşu

Çardak kuşları yaptıkları yuvalarını sadece karşı cinslerinin takdirini kazanarak onların dikkatini üstüne çekmek için yaparlar. Bilinen pek çok kuş dişisinin dikkatini çekmek için gövde gösterisi yapar. Ancak çardak kuşları dişilerinin dikkatini çekmek için yuva kurmak için kullandıkları malzemeleri ve yaptıkları şaheser yuvaları ile yapıyorlar. Çardak kuşları en güzel yuvayı yapmak için mücadele ederek eşlerinin takdirini kazanmaya çalışırlar. Erkek çardak kuşunun yaptığı yuvayı kontrole gelen dişi kuşa erkek kuş taklit yeteneği ile şarkılar söyleyerek karşılar.

2. Penguen

Aşk İçin Çabalayan Hayvan penguen

Aşkları ile ünlü olan diğer hayvan türü de penguenlerdir. Kanatlı olup kuşlar gibi uçamayan penguenler topluca yaşayan hayvanlardır. Bu yüzden birlik ve beraberliğin simgesi olarak da penguenler gösterilir. Aşk konusunda da başarılı olan penguenler, sevgileri için çok romantikleşebilirler. Eşlerine sadık olarak yaşayan penguenler tek eşli olarak ömürleri geçirirler. Eşlerini seçerken romantik olan bu hayvanlar sevgilileri için sahilden en güzel taşları toplayarak onlara hediye edip sevgililerini razı etmeye çalışırlar. Ayrıca eşlerine sadık olan penguenler erkekler çocuklarına da kendileri bakarlar.

3. Mirketler

Aşk İçin Çabalayan Hayvan mirket

Mirketler dünyanın en sevimli hayvanlarındandırlar. Oldukça demokratik bir hayat süren mirketler üstlendikleri görevleri koşulsuz şartsız yerine getirirler. Mirketlerin aşkları da ünlüdür. Tıpkı insanlarda olduğu gibi resmi bir şekilde kendi aralarında yaşadıkları kabileler bir birlerine kız alıp verirler. Mirketler kendi başlarına âşık olarak çiftleşemezler. Eşleşme işi kabilenin reisinin işidir. Eğer bir mirket aşk yaşayarak eşleşmek istiyorsa o zaman çok çalışarak bir kabilenin reisi olmak zorundadır. Mirketler de tek eşli hayvanlardır ve eşlerine son derece sadık yaşarlar.

4. Deniz Atları

Aşk İçin Çabalayan Hayvan deniz atları

Aşk timsali olan denizatları aşkları yüzünden insanların sevgililerine hediye ettikleri özel hediyelik eşya olmuştur. Denizatları da tek eşli hayvanlardandır. Hatta kumru kuşları gibi eşlerinin yanından hiç ayrılmazlar. Sevgilisine kur yapan erkek denizatı sevgilisinin gönlünü kazanmak için kılıktan kılığa girerek çaba sarf eder. Renk değiştirebilen denizatları sevgilisinin rengine girerek kur yapar.

5. Zıplayan Örümcekler

Aşk İçin Çabalayan Hayvan zıplayan örümcekler

Zıplayan örümceklerde dişilerinin dikkatini çekmek için çok uğraşan hayvanlardadır. Bu örümcek türü kendisini karşı cinsine beğendirebilmek için bin bir takla atar ve sürekli kur yapmak zorunda kalır. Çünkü dişi zıplayan örümcek çok nazlı olup asla beğenmez.

6. Kutup Ayıları

Aşk İçin Çabalayan Hayvan kutup ayıları

Atı ay gündüz altı ay gece yaşayan kutup ayıları için aşk çok zorlu geçen bir aşamadır. Sevgilisini bulabilmek için çok uzun yolları kat etmek zorunda kalan kutu ayıları, buldukları sevgililerine çok kur yaparlar. Ayrıca sevilisi olan kutup ayıları arkadaşları tarafından saldırıya uğrar ve sevgilisi içinde savaşmak zorunda kalır. Bu kadar zahmete karşı bazı dişi kutup ayıları erkeğini beğenmeyerek terk edebilir.

Editör: TE Bilişim