90'ların Unutulmaz Absürt 5 Komedi Dizisi

90’lı yılların efsane dizilerini bilenlerimiz hiç o dizileri unutmazlar. O dönemlerde o dizileri izleyen kişiler hala arada sırada o dizilerin muhabbetlerini yaparlar. Şimdiki diziler o dizilerin verdiği keyifli anları bulamadıklarını söyler durular. Bizde o dizileri bilmeyen ve izlememiş olan kişiler için ufak bir hatırlatma olsun diye bazılarından söz edelim istedik.

90’lıların Unutulmayan Dizilerinden 1.Dizisi Baskül Ailesi

Baskül ailesi isimli dizi Gani Müjdenin yazdığı ve usta oyuncuların oynadığı en o dönemin güzel dizilerden birisi idi.  Baskül ailesinde oynayan Çiçek Dilgil, Gamze Özalan, Tijen Par, Defne Yıldız Ve Şafak Serzer aktörelerden Oluşuyordu. Bu dizi ailede herkesiz şişman olması ile hatırlanıyor. Aile içi olayları konu alan dizi Güven Şorayın bu aileye sürekli zayıflatacak ürünlerin satmaya çalışması ile eğlenceli bir hale geliyordu.

90’lıların Unutulmayan Dizilerinden 2. Dizisi Varsayalım İsmail

90’lı yıllarda TRT de gösterime giren bu dizi o dönemlerde çok beğeni almıştı. Başrol oyuncusu Ferhan Şensoy’un oynadığı dizi izleyenlerini gerçekle rüyalar arasında yolculuğa çıkarıyordu. Aktörün aykırı mantığı ile izleyiciyi kendine bağlayan dizi uzun süre sürerek izleyicisi ile buluşmuştu. Bu dizi kadrosunda Rasim Öztekin, Derya Baykal, Bülent Kayabaş, Tarık Papuççuoğlu ve Zuhal Olcay gibi önemli isimler vardı. Dizi karakterini canlandıran başrol oyuncusu her seferinde sen kimsin sorusuna karşın varsayalım İsmail diyerek cevaplardı. Bu konuşmada dizinin simgesi olmuştu.

90’lıların Unutulmayan Dizilerinden 3. Dizisi Ana

Ana dizisi de 90’lılardan olan bir diziydi. Başrolünü Ayşen Gurda’nın oynadığı bu dizi bir kadın mafya liderinin hikâyesiydi. Bir mafyanın başına geçen kadının eğlenceli hikâyesini o dönemin insanları zevkle izliyorlardı. Bu dizin başrolünü Ayşen Guruda Ve Aykut Oray paylaşmıştı.

90’lıların Unutulmayan Dizilerinden 4. Dizisi Sıdıka

90’lı dizilerden unutulmayan dizilerinden biriside Sıdıka isimli diziydi. Öncesinde bir karikatür olan Sıdıka sonrasında dizi olarak izleyicisinin karşısına çıktı. Sıdıka’yı canlandıran Hasibe Eren başarılı oyuncu yeteneği ile izleyicisini mest etmişti. Sıdıka dizide kendisini kültürü ile başkalaştırma çabası olan bir ev kızını canlandırıyordu. Aslında çok kültürlü olan Sıdıka sıra dışı konuşmaları ile bazen annesini bile şaşırtıyor ve annesi tarafından terlikle kovalanıyordu. Arada sırada da sıra dışılığı yüzünden abisi Samim onu hırpalıyordu.  O dönemlerin en çok sevilen dizi olmayı başarmış olan bu dizi uzun süre izleyicisi ile ekranlarda buluşmuştu.

90’lıların Unutulmayan Dizilerinden 5. Dizisi Gülşen Abi

Başrol oyuncusu olan Haluk Bilginer’in oynadığı bu komedi dizisi. İzleyenlere eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyordu. Haberin olsun gazetesinde köşe yazarlığı yapan karakterin hikâyesi konu edilen bu dizi her bölümünde değişik konu işliyor ve izleyicilerini sürüklüyordu. Gülşen abi adı ile köşe yazıları yazan aktör, bir yandan da cimri yazı işleri müdürü ile de uğraşarak parasını almaya çalışması diziye renk katıyordu. Dizideki adı Abidin olan oyuncu kendisine yöneltilen soruları sürekli mantıklı cevaplaması ile biliniyordu. Ne yazık i Abidin’in en büyük derdi de çaktırmadan âşık olduğu sevdaydı. Abidin’in şansızlığı âşık olduğu kızın bu aşktan haberi yoktu. Abidin her seferinde kıza açılmaya çalışsa da bir türlü başarılı olamıyordu. Bu dizide her bölümde farklı bir karaktere bürünerek oynayan Yıldıray şahinler bir bölümde kendisini tavuk zanneden biri olarak seyirciyi kahkahalara boğmuştu. Bu dizin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Selim Naşit, Yıldıray Şahinler, Nilüfer Açıkalın gibi çok güzel oyuncular vardı. Seyirciyi ekran başına toplayan Gülşen abi dizisi o dönemlerde çok sevilerek izlenen dizilerden birisiydi.

Editör: TE Bilişim