3 Gizemli Hayalet Gemi Olayı - Kaybolan Gemiler

Gemiler yüzyıllardır kullanılan taşıtlardan birisidir. Denizlerin ve okyanusların her zaman için gizemlerle dolu olması ve yaşanan gizemli deniz kazaları da birçok farklı efsanenin ve gizemi hala çözülememiş olayların doğmasına sebep olmuştur. Bu gizemli olayların en başında ise kaybolan gemiler bulunur.

SS Cotapix

Yakın bir tarihte Küba kıyılarında Küba sahil güvenlik ekipleri tarafından bulunan geminin 90 yıl öncesinde kaybolan SS Cotapix adlı gemi olduğu anlaşıldı. Amerika’nın Güney Carolina eyaletinden 29 Kasım 1925 günü demir alan gemi, 39 mürettebatıyla birlikte kömür taşıyordu.

77 metre uzunluğundaki gemiden 1 Aralık 1325 tarihinde acil durum çağrısı alındı. Bermuda Şeytan Üçgeninde seyir halindeyken alınan bu çağrıdan sonra yapılan tüm araştırmalara rağmen geminin enkazına rastlanmadı. 2015 tarihinde ise Küba Sahil güvenlik ekiplerine bir gemiye rastladı. Gemiyle bağlantı kurulamayınca gemiye çıkan görevliler kaptanın seyir defterine ulaştı. Seyir defterine girilen son notlar ise 1 Aralık 1925 tarihine ait olduğu ve herhangi bir olağan dışı olayın yer almadığı belirlendi.

The Octavius

1761 senesinde İngiltere’den yola çıkan geminin varış noktası ise Kuzey Alaskaydı. Ancak gemi hiç bir zaman buraya varamadı. 14 yıl boyunca gemiden hiçbir şekilde haber alınamadı. 14 yıl sonra balina avına çıkmış olan avcılar tarafından şans eseri olarak bulundu. Ancak gemi bulunduğu sırada tamamen buzla kaplanmıştı.

Daha sonrasında gemide yapılan araştırmalarda The Octavius gemisinin kaptanı, kendi kamarasında elinde kalemi seyir defterini yazarken donmuş bir hâlde bulundu. Seyir defterindeki son tarih ise 1762 olarak belirtilmiş.

Baychimo

Kaybolan gemilerinden birisi olan Baychimo, 1931 senesinde Alaskadan yola çıkmış. Kürk taşıyan geminin varış noktası ise Vancouver olarak belirlenmiş. Seyir sırasında bir kar fırtınası ile karşılaşan kaptan, mürettebatını korumak için onları yakınlarda bulunan bir kasabaya göndermiş. Ancak fırtına bittikten sonra geri dönen mürettebat gemiyi bulamamış.

Geminin bulunması için uzun süreli çalışmalar yapılmasına rağmen bir sonuca ulaşılamamış. 1969 yılında ise geminin Alaska yakınlarında bir yerde tamamen buzla kaplı olduğuna dair ihbarlar alınmış. Ancak yapılan arama çalışmalarında herhangi bir ize rastlanmamış.

Editör: TE Bilişim