Zonguldak KESK Şubeler Platformu adına Eylem Kabarık basın açıklaması yaptı. Mevcut toplu iş sözleşmesinde verilen zam oranlarına tepki gösteren Kabarık, yeni dönem toplu iş sözleşmesindeki taleplerini iletti.

Kabarık şunları söyledi:

"İnsanca Ücret İstiyoruz!"

“2 Ağustos'ta başlayan bir toplu iş sözleşmesi görüşmelerine daha geldik ve yine görmezden gelen kamu işçilerini görmezden gelen umursamayan bir tablo ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıldan beri satın almadaki kayıplarımız %50 buldu. Elektrik doğalgaz kira gibi tüm gider kalemlerimiz artarken bugün toplu iş sözleşmesinde %5 ve yüzde altı zam veriliyor. Maaşlarımızı %50 kayıp varken bize %5 zam verirken geçen sene de bize %3 zam vermişlerdi. Altında düştük biz böylelikle kamu memurları olarak yoksulluk sınırının altına düştük. Kamu işçileri ve memurları yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Emekliler de açlık sınırının altında yaşıyor. Devlet, emeklisini ve çalışanlarını açlık sınırının altında yaşatıyor. Biz hazineden kendi ürettiğimiz kaynaklardan payımızı istiyoruz. Bu kaynakların halk için harcanmasını istiyoruz.

İşte taleplerimiz

Hukuksuz keyfi OHAL KHL'leri kaldırılsın. Haktan yana kamu hizmeti istiyoruz. İnsanca yaşama yetecek ücret istiyoruz. Güvenceli istihdam güvenli gelecek istiyoruz. Haftalık çalışma saati 35 saat olsun. Özelleştirmelere son. 3600 ek gösterge. Baskı mobil sürgünlere son verilsin. 190 sayılı ILO Şiddet ve Taciz Sözleşmesi onaylansın. EYT hukuksuzluğuna, haksızlığa son verilsin. Örgütlenme ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılsın. Doğum öncesi 8, sonrası 24 hafta olmak üzere doğum izni istiyoruz. İstanbul sözleşmesi uygulansın. Zorunlu BES kesintileri kaldırılsın. Temel gelir güvencesi sağlansın.”