Zonguldak Merkez Ontemmuz Mahallesi Faik Ertaman Sokak’ta yaşayan 6 kişilik Yılmaz ailesi Z HABER’e konuştu.

Heyelan riski ile evlerinde yaşanılamaz raporu verilmesinin ardından mağdur olan Mustafa Yılmaz yetkililerden yardım istiyor.

2014’te yaşanan yoğun yağışların ardından evlerinin arkasındaki istinat duvarı heyelan ile birlikte evlerinin üstüne çöktü. AFAD ve Belediye ekiplerinin incelemesinin ardından “bu evde oturmanız tehlikelidir raporu” verilip aileye 5 bin TL (2500 AFAD, 2500 Valilik) nakdi yardım yapıldı. Simitçi Mustafa olarak tanınan Mustafa Yılmaz ve ailesi Çaydamar’da 1 yıl kirada yaşamaya başladı. Daha sonra mecburiyetten evine dönmek zorunda kalan Yılmaz, geçinmekte zorlandığını belirterek Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Valiliği’nden olası bir heyelan riskine karşın tedbir alınmasını istiyor.


İşsizlik ve Güvencesizlik
Simitçi Mustafa olarak tanınan Mustafa Yılmaz hem işitme kaybı hem de artan epilepsi nöbetlerinden ötürü eskisi gibi çalışamadığı ve geçinmekte de zorlandığını söylüyor.

Mustafa Yılmaz eşi Havva Yılmaz’ın engelli olması nedeni ile engelli bakım aylığı aldığını belirterek aylık 900 TL gelir ile geçinmeye çalıştığını ifade etti.

Yıllarca yetkililerden yardım isteyen Mustafa Yılmaz, “bana boru verin, yukarıdan aşağıya bağlayayım; su olduğu gibi evime akıyor, dedim ama kimse sahip çıkmadı.” dedi. “Çimento, tuğla verin istinat duvarını yeniden yapayım, kepçe getirin toprağı kazalım…” diyor.

Yağan yağmurda çatılarındaki delikten sürekli eve su sızıyor. Yılmaz ailesi bu nedenle yağmurlu havalarda komşularında kalmak zorunda kalıyor.


Civcivler Kediler Köpekler Hepsi Bir Arada
Kendi durumlarına bakmadan sokaktaki hayvanlara da sahip çıkan Mustafa Yılmaz,

“Bir gün eve doğru gelirken Arap’ı gördüm, poşette köpekler için kasaptan aldığım et vardı. Can nihayetinde aç bırakılır mı hiç, dedim; ona da et verdim. Yıllar oldu bir gün bile buradan gitmedi. Yavrusu da var onu da besliyorum. Her gün onlara yiyecek getireceğim diye yolumu gözlerler. Sokaktan geliyorlar, biz de yem veriyoruz; aç bırakamayız ki can onlar. Sonra da alışıp gitmiyorlar.” Diyen Mustafa Yılmaz hayvanları beslemek için çöpten yiyecek topladığını ifade etti.


Tek İsteği Ellerinden Tutulması
“Devletimizden hep yardım istedik, biri ona git öteki buna git diyor. Gidince de en sonunda polis çağırıyorlar. Söz verdiler, CHP’li Muharrem Akdemir zamanında da söz verdiler, Selim Alan da söz verdi. Seçim bitince unuttu hepsi. Garibanız ya umursamıyorlar. Canımız tehlikede, çocuklarımın, torunumun canı tehlikede” diyen ve hem yetkililerden hem de hayırseverlerden evinin çatısını onarmak için yardım bekliyor.

Editör: TE Bilişim