Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorları akciğer hastalıkları ve akciğer kanserine karşı farkındalık yaratmak için basın toplantısı gerçekleştirdi, merak edilenleri yanıtladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde “akciğer kanserinde erken tanı ve tedavi hayat kurtarır” temalı toplantı gerçekleştirildi. Disiplinlerarası konsey kurularak kanser hastalarına uygun tedavinin belirlenerek tedavi uygulanan BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki toplantının açılış konuşmasını Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin yaptı. Başhekim Pişkin, “akciğer kanseri çok önemli, her yıl yaklaşık 20 milyona yakın akciğer kanseri tanısı konuyor. 10 milyona yakın insan da buna bağlı sebeplerden hayatını kaybediyor. Bu hastalıkla baş edebilmek için erken tanı ve tedavi çok önemli. Bunun önemini vurgulamak için bu toplantıyı düzenledik.” dedi.

Prof. Dr. Meltem Tor, sigara kullanımının ve geç teşhisin etkilerine değinerek akciğer kanserinde erken tanının önemine vurgu yaptı. Erken teşhisin ölüm oranlarını düşürdüğünün altını çizen Meltem Tor, “Bu noktada bizim burada bulunmamız, Başhekim Özcan Hoca’nın bizi bir araya getirmesi çok anlamlıdır. Disiplinlerarası yaklaşımın önemini de halkın da anlayabilmiş olmasını umuyorum. Çünkü tek bir hekime bağlı kalmak ve tek bir hekimin yönlendirmesiyle hareket etmek akciğer kanserinde hiç doğru bir sonuca götürmüyor. Her birimin katkısı son derece önemli. Böyle 3. Basamak merkezlerin desteklenmesi gerekiyor.

Editör: TE Bilişim