Zonguldak (MHP) Milliyetçi Hareket Partisi Varol Demirköse gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirköse yaptığı açıklamada TTK’da işçi açıklarının giderileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz günlerde Esnek çalışma ve Kıdem tazminatları ile ilgili konu tekrar gündeme gelmiş ancak biz yine Türkiye Taşkömürü Kurumunun ve Maden Ocaklarının Milliyetçi Hareket Partisinin güvencesinde olduğunu, Sayın Genel Başkanımızın Türkiye Taşkömürü Kurumuna ve Maden Ocaklarına özel ilgi ve destek verdiğini söylemiştik.

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Milliyetçi Hareket Partisinin güvencesi altındadır, korunacaktır. İşçi açığı da giderilecektir.

En son torba yasa da 25 yaş altı ve 50 yaş ve üstü çalışanların belirli süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmasının önünü açarak kıdem, ihbar tazminatları ile ilgili maddeler AKP ve Milliyetçi Hareket Partisinin tarafından geri çekilmiştir.

TTK’nın işçi açığı konusu hakkında ihtiyacı da zaten Sayın Bakanımız tarafından bilinmektedir ve gereği de yapılacaktır.

UYARIYORUZ…

İzmir’de yaşanan Deprem afeti bizleri derinden sarsmıştır.

Düzce Depreminin de yıl dönümündeyiz. Deprem doğal afet olup tedbir almak bizim görevimizdir. Doğal afet yaşamadan, tedbir alınmalı, Kentsel dönüşüm gerçek manasında uygulanmalı, şehrimizde çok katlı binaların yapımına izin verilmelidir.

Zonguldak maden kenti olup deprem için de 2. Derece risk altındadır. Zonguldak’ta Kentsel dönüşüm ne yazık ki 3-5 katlı binaların yıkılıp 10-20 katlı binaların yapılması olarak uygulanmaktadır.

Bunun neticesinde yerleşim alanları çok katlı binalarla dolmuş insanlarımız binaların gölgesinde kalmıştır. Zonguldak’ta çok katlı binalar risktir ve şimdiden tedbir alınmalıdır.

Doğal afet yaşamadan tedbir alınmalı Zonguldak’ta Kentsel dönüşüm gerçek manasında uygulanmalıdır.

Editör: TE Bilişim