Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango'nun Sisal Şans'a devredilmesinden sonra kimsenin büyük ikramiye kazanamadığını ve 7 bin lira üzerindeki kazançlara ek kesinti uygulandığını söyledi.

Yavuzyılmaz TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmasında Ak Partili vekillere seslenerek “Millî Piyangonun düzenlediği şans oyunu çekilişlerinde talih kuşunun tüylerini yoluyordunuz, artık Sisal Şansla birlikte vatandaşların bizzat kendisini yoluyorsunuz " ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango’nun Sisal Şans Ortak Girişimi’ne devrinin ardından sayısal loto çekilişinde büyük ikramiye kazanma şansının yüzde 44 azaldığını söyledi. Yavuzyılmaz, sanal ortamdaki şans oyunlarının kumarhaneye döndüğünü belirtti ve “Millî Piyangonun yerine âdeta yerli Las Vegas inşa ediliyor” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP'li Yavuzyılmaz, ikramiyelere getirilen vergileri eleştirdi ve “Millî Piyangonun şans oyunları Türkiye Varlık Fonu üzerinden Sisal Şansa devredildiği günden beri talihli vatandaşların kazandığı ikramiyelere yüzde 20 oranında ilave vergi geldi. Bu verginin adı veraset ve intikal vergisidir. Bu verginin adı şans oyunlarını Sisal Şansa devreden Türkiye Varlık Fonu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vergisidir” dedi. 7 bin 60 liranın üstündeki tüm ikramiyelerde yüzde 20’nin üzerinde kesinti yapıldığını aktaran Yavuzyılmaz, bu konuda hiçbir duyuru yapılmadığını, verginin gizlendiğini vurguladı.

MİLLÎ PİYANGONUN YERİNE YERLİ LAS VEGAS İNŞA EDİLİYOR

Milli Piyango'nun devrinden sonra Sayısal loto oyununda kimsenin büyük ikramiye kazanamadığını belirten Yavuzyılmaz, Sisal Şans'ın yerli bir Las Vegas kurduğunu kaydetti ve şöyle konuştu:

“Millî Piyangonun düzenlediği şans oyunu çekilişlerinde talih kuşunun tüylerini yoluyordunuz, artık Sisal Şansla birlikte vatandaşların bizzat kendisini yoluyorsunuz. Şimdi, hep birlikte inceleyelim: Şans oyunu çekilişleri Sisal Şans’a devredilmeden önce nasıldı, devredildikten sonra nasıl oldu? Sisal Şanstan önce sayısal loto kolon fiyatı 1,5 liraydı, Sisal Şanstan sonra 3 lira oldu. Yapılan zam yüzde 100. Sisal Şans’tan önce sayısal lotoda büyük ikramiyenin 6 şanslı numarasını 49 sayı içinden çekerken, Sisal Şans’tan sonra 49 değil, artık 90 sayı içinden çekmeye başladılar. Sisal Şans’tan önce sayısal lotoda büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali on dört milyonda 1’di, Sisal Şanstan sonra altı yüz yirmi iki milyonda 1 oldu. Vatandaşın şansı tam olarak 44 kat azaldı.

Sisal Şanstan önce 9 kez devreden sayısal loto, Sisal Şans’tan sonra sadece beş ayda 1 değil, 2 değil, 10 değil, tam 60 kez devretti ve bugüne kadar çılgın sayısal lotoda büyük ikramiyeyi tutturan bir tek kişi bile çıkmadı. Aynı zamanda, Sisal Şansın internet sitesi âdeta sanal bir kumarhane. Öyle bir kumarhane ki çocukları, gençleri ve herkesi kumar batağına çekiyor. Türkiye Varlık Fonu eliyle Millî Piyangonun yerine âdeta yerli Las Vegas inşa ediliyor.

Hayatı boyunca tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran, zor zamanlarda umut olan ancak yıllarca AK Parti tarafından tüyleri yolunan talih kuşu, Millî Piyango çekilişlerinin Sisal Şans’a devriyle 1 Ağustos 2020’de rahmetli olmuştur, milletimizin başı sağ olsun.”

Editör: TE Bilişim