Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon müessesesinde iş kazası meydana geldi. Üretim sırasında Soner Dağlıoğlu kömür taşıyan vagonların arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Konu ile ilgili ilk açıklama Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’den geldi.

Kafası iki vagon arasında kalan maden işçisi için 112 Acil Sağlık AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ağır yaralı maden işçisine ilk müdahaleyi ocak içerisinde indirilen 112 Acil Sağlık ekipleri gerçekleştirdi. Kafasından ağır yaralanan Soner Dağlıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden maden işçisinin bedeni yüzeye çıkarılarak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hastane önünde Z HABER e açıklamalarda bulunan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil

“Böyle bir haber vermek istemezdik ama. Üzücü bir hadise meydana geldi. Teknik uzmanlarımız şuanda incelemelerine devam ediyor. İlk bilgilere göre arkadaşımız nakliyat servisinde çalışırken kaza geçiriyor ve sonra da vefat ediyor. Net bilgiye şuan için biz de sahip değiliz. Üzüntülü bir ortam sağlıklı bilgi alamıyoruz. Soner Dağlıoğlu Filyoslu 2006 yılında kura ile iş başı yaptı. Nakliyat servisinde çalışıyordu. Beraber çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Üzgünüz.” İfadelerini kulalndı.

Editör: TE Bilişim