Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sayıları milyonları bulan ve evde oturmak zorunda bırakılan genç işsizlerin feryadını Meclise taşıdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmeleri esnasında bir genç işsizin kendisine gönderdiği mektubu okuyan milletvekilinin aktardığı cümleler komisyona adeta damga vurdu.

Milletvekilinin okuduğu mektuptaki  “Ne işteyiz, ne eğitimde, boş boş oturuyoruz evde. Cebimizde kuruş yok ki dışarı çıkıp bir hava alalım” cümleleri acı tabloyu gözler önüne sererken, Yavuzyılmaz, hükümeti “Ev Genci” yaratmakla eleştirdi.

CHP’li Milletvekili konuşmasına, “Bugün burada sadece gençler için konuşmak değil, aynı zamanda onların dertlerini bizzat onların ağzından ifade etmek istiyorum, karşınızda bir genç işsiz varmış gibi farz edin” diyerek başlarken, mektuptaki veryansına iyi kulak verilmesini istedi.

İŞTE O MEKTUBUN TAMAMI:

“Bugün artık milyonlarca dert ortağı genciz. Hatırlayınız 'Size oy moy yok.' demiştik. Evet, Y ve Z kuşağı gençlerinden biri olarak sesleniyorum size.

İnşa ettiğiniz metropollerde bizim yaklaşık 5 milyonumuz yani Ankara nüfusundan daha kalabalık nüfusumuz 'ev genci' olarak adlandırılıyor yani ne işteyiz ne eğitimde, ne eğitim başvurularımıza geri dönen var ne bir iş umudumuz var, boş boş oturuyoruz evde. Cebimizde kuruş yok ki dışarıda bir hava alalım.

Sizce tembel miyiz? İş mi beğenmiyoruz? Haftada altmış saat asgari ücrete, mobbinge maruz kalarak yarattığınız bir balon olan hizmet sektöründeki modern köleliği beğenmediğimiz için özür dileriz. Ne kamuda ne özel sektörde torpilimiz olmadığı için de çok özür..

Milyonlarcamızı KYK ve GSS borçları altında eziyorsunuz. Sansürünüzün hızı çok düşük, faturalar çok kabarık. Teknoloji çağında teknolojik ürünleri almaya gücümüz yetmiyor ama hâlâ bizlere 'Cep telefonunuz var bilmem kaç liralık. Daha ne istiyorsunuz?' diyenler var ama işte ne yaparsınız, teknoloji çağındayız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı gigabayt ve gigabit arasındaki farkı bilemeyecek kadar teknolojiden bihaberken derdimizi nasıl anlayabilirsiniz ki?

Sayenizde artık aramızda işsiz doktor, işsiz avukat, işsiz mimar, işsiz mühendislerimiz de var bol bol. Derebeylikler gibi kurduğunuz sitelerin içinde sokaktan, sosyal hayattan yalıttığınız, borca soktuğunuz işsiz ya da ağır koşullar altında işçi yaptığınız, nefes alabileceği, kendini özgürce ifade edebileceği alanları dar ettiğiniz geleceksiz milyonlarca gençten yalnızca bir tanesiyim.

Benim gibi düşünen koca bir geleceksizler ordusu var ve bizden size oy moy yok. Son olarak sözüm, ülkedeki herkese 'Türkiye, Furkan Celep'i unutma.' Gençlerinin hayatına kasteden bu adaletsiz düzene "hayır" de, korkma, gençler arkanda!”

Editör: TE Bilişim