Türkiye’nin en büyük milli kalkınma hamlelerinden biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ne akademik, teknolojik ve bilimsel altyapı desteği sağlayacak ‘Filyos Çalıştayı’ Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Üniversite-Kamu-Sanayi işbirliği kapsamında ülkemiz genelinde en büyük çalıştaylardan biri olma özelliği taşıyacak olan Filyos Çalıştayı’nda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TÜBİTAK, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, BOTAŞ, TPAO, EPDK, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) ve 20 üniversitenin aralarında bulunduğu ulusal ve bölgesel düzeyde uzman, akademisyen ve araştırmacı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde bir araya gelecek.

İki gün sürecek çalıştaya ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Çufalı, bölgenin istihdam yapısını değiştirecek olan Filyos Vadisi Projesini, üniversite olarak önemsediklerini ve her türlü desteğin verileceğini yineledi. Türkiye’nin uluslararası eksende görünürlüğünün artmasını da destekleyecek olan Filyos Vadisi Projesi’nin akademik, bilimsel sektörel kapsamda çok yönlü olarak ele alınacağını ifade etti

Editör: TE Bilişim