KDZ Ereğli’de yapılacağı yer sıkça tartışmalara neden olan camii projesi 2022’nin ilk belediye meclisinde görüşüldü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı ile olan görüşmesini ve Ak Parti gurubunun camiyi istediği yerin Ereğli faydasına olmayacağını belirterek proje detaylarını açıkladı.

Posbıyık’ın “Ereğli’de biliyorsunuz bir camii meselesi var. Ereğli’de bir cami yapılmasını istiyoruz. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile camii meselesini görüştük. Bugünkü gündem kent meydanına bir camii yapılmasıydı. 6-7 tane alternatif yer sunduk. İdari centrium olacak dedik kaymakamlık emniyet binası belediye ve ortada kent meydanı adı altında bir proje düşündüğümüzü söyledik. İlerleyen zamanda Çevre Bakanlığı’ndan bana bir davet geldi. En uygun yerin lojmanlar bölgesi olduğunu belirttim. Kent meydanı projesinin içine koyalım diyorlar bizde istiyoruz ama camii burada olmaz. Daha öncede oylamaya sunuldu ve reddedildi. Belediye meclisi önemli değil sen bize yakın dur biz bunu bakanlıktan halledeceğiz dediler. Bunun nedeni oranın Belediyeye ait olması. Ben bunu kabul edemem diye bakan beye söyledim. Bir takım duyumlar aldık. Eğer kent meydanı olmazsa anfi tiyatronun oraya yapacaklarını söylemişler. Sonra hemen sahte bir plan hazırlattık denizin üzerini doldurarak camii yapalım diye buna karşı değiliz. Ama Zonguldak Valisi karşı çıktı. 50 milyona maal olur diye itiraz etti. Ereğli bölgesi engebeli bir arazi bu vatandaşın gezmeye hakkı var. Zonguldak’ta çay bahçelerini maden mühendisleri lokalini yıkmaya çalışıyorlar vatandaş gezsin diye Ereğli’de tam tersini yapıyorlar.” İfadelerinin ardından belediye meclisinde kısa süreli gerginlik yaşandı.

Posbıyık’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Numan Korkmaz “Yerelde bu sorun çözülemeyince çözüm Ankara’ya gidiyor. Halkın bir teveccühü vardır. Her sokağa meyhane yapabildiğimiz gibi imarla alakalı sorun yoktur. Biz 3 yıldır cami konusunda imar sorununa çözüm bulamadıysak bunun çözümü başka yerlerde aranız. Bunun suçlusu hepimiziz. Biz çok geç kalmış değiliz. Önemli olan sonuca gitmek. Ereğli’nin camiye ihtiyacı var. Bu konuda atılacak adım varsa bunu polemiğe çekmeye gerek yok”dedi.

Numan Korkmaz’ın itirazlarına yanıt veren Başkan Halil Posbıyık” 7 tane yer bulduk belediye olarak 7 tane yer sunuyoruz kendi kendinize belediye yer bulamadı diye sorumlu ilan ediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi. İşiniz var diye bizimle gelemiyorsunuz. Biz her yeri dolaşıyoruz cami için gitmediğimiz yer kalmadı. Bunu istismar etmeye çalışıyorsunuz. CHP en çok parti yapan partidir. İstismar edeceğinizin ilk izlenimini verdiniz. Ben projeyi anlatıyorum buraya yapılacak diyorlar buna okey diyorsanız benim diyecek bir lafım yok. Sen ticaretin peşindesin. Biz yedi yer gösterdik hiçbirini kabul etmediniz sizin yapmak istediğinizi sanmıyorum” dedi

Tartışmaların ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ereğli’deki bütün siyasi parti ve STK’lara çağrıda bulunarak “Direnin kimse direnmezse ben tek başına direneceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim