İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Merve Kır basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması esnasında gözyaşlarına boğulan Filiz Adalı da konuşarak başından geçenleri anlattı.

Gece yarısı eşinden gördüğü şiddeti defalarca karakola gitmesine rağmen önleyemediğini bu nedenle komşusunda kalmak zorunda kaldığını ifade eden Filiz Adalı canlı yayında “Öldürülen kadınlar arasında olmak istemiyorum” diyerek

“Eşim S.A. tarafından sözlü ve hakaret boyutunda şiddet görüyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır şiddet görüyorum karakola gittiğimde sadece uzaklaştırma kararı veriliyor. Tekrar eve geldiğinde seni kurşuna dizerim seni öldürürüm diye tehdit ediyor. Evimi terk et seni istemiyorum diyor.

"Başka kadınla ilişkisi var"

Başka bir kadınla ilişkisi olduğu halde hala benimle uğraşıyor. Dün savcılığa suç duyurusunda bulundum ve evden çıktım. Kendisi uzaklaştırma kararına rağmen hala evde ve ben evime gidemiyorum.

Oğlum bana mesaj atıyor ‘Anne eve gelme babam evde seni öldürecek’ diye. Benim eve gitmem lazım çocuklarıma bakmam lazım. Beni öldürecekse sokakta da öldürebilir. Ben özgürce sokağa çıkamıyorum. Onun tehditleriyle uğraşmak zorunda kalıyorum.

"Öldürülen kadınlar arasında olmak istemiyorum"

 Neden kilitli kapı içinde kalayım ki? Neden gezemeyeyim? Neden çocuklarımı alıp gidemeyeyim? Sadece hakkım neyse onu versinler onu istiyorum. Öldürülen kadınlar arasında olmak istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Darp edilmek istemiyorum. “ ifadelerini kullandı

Av. Merve Kır da yetkililere ve iktidar partisine seslenerek “Devletin kadınları koruması gerekmektedir. Bu cinayetler politiktir. Bunların durması için elimizden ne geliyorsa takipçisi olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim