Misli.com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un Teknik Direktörü Cafer Aydın Z HABER Spor Müdürü Selçuk Koçaklı’nın canlı yayında sorularını yanıtladı. 

Teknik Direktör Cafer Aydın, transferler başta olmak üzere alt yapı, kamp, tesisler ve taraftarlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

‘’İLK ÇALIŞMAMIZ ZONGULDAK’TA OLACAK’’
Yeni sezonun ilk çalışmasını Zonguldak’ta yapacaklarını belirten teknik direktör Cafer Aydın “Yeni sezon çalışmalarının ilk etabını Zonguldak’ta geçireceğiz. Ben kamp seven bir hoca değilim. Ancak takımın kuvvet, dayanıklılık yönünden iyi duruma gelmesi ve ikinci etap kamp için hazırlık dönemini Zonguldak’ta yapacağız. Burada bakıp değerlendireceğimiz oyuncular olacak’’dedi. 
‘’İKİNCİ ETAP KAMP ÇALIŞMALARINDA 5 HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ’’
Zonguldak’ta yapılacak olan ilk etap kamp çalışması sonrasında ikinci etap kamp çalışmalarında da 5 hazırlık maçı yapacaklarını belirten Teknik Direktör Cafer Aydın,  “İlk etap çalışmalarını Zonguldak’ta tamamladıktan sonra ikinci etap kamp çalışmaları için bize en uygun yerde kamp yapacağız. İkinci etap kamp çalışmaları esnasında 5 hazırlık maçı oynayacağız ve bu maçlarda takımın eksiklerini göreceğiz. 2 günde bir hazırlık maçı oynayacağız” dedi.
‘’ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’A YAKIŞMIYOR’’
Zonguldak Kömürspor’da bir çok şeyleri başarmak için geldiğini belirten teknik  direktör Cafer Aydın, “Zonguldak bir futbol şehri. Zonguldak’ta bir şeyleri başarabileceğime inandığım için Zonguldak’ı seçtim. Biz bu sezon iyi bir iskelet yapıp, sezonu iyi bitirmemiz halinde hedefimiz üst sıralar olacak. Önceliğimiz acil tesis oluşturmak. Tesisler Zonguldak Kömürspor’a yakışmıyor.  Zonguldak Kömüspor köklü bir caima. Aynı zamanda her şeyden önemlisi idman sahası yok, bu çözülmeli” dedi.
‘’TAKIM, TARAFTARLA BULUŞTUĞU AN, BURASI CEHENNEM OLUR’’
Taraftarlar Zonguldak Kömürspor’un en büyük sılahı olduğunu belirten teknik direktör Cafer Aydın “Karaelmas Kemal Köksal Stadı ve taraftarımız bizim en büyük silahımız olacak. Çok coşkulu bir taraftar olduğunu biliyorum. Bu coşkuyu bu sezon tekrar yakalamak istiyoruz. Takım ve taraflar buluştuğu zaman Zonguldak cehennem olur”dedi. 
‘’HER BÖLGEYE OYUNCU ARIYORUZ’’
Yeni sezon öncesinde 15-16 transfer yapacaklarını belirten teknik direktör Cafer Aydın, “Bu sezon her bölgeye oyuncu arıyoruz. 8-10 tecrübeli lig oyuncusunun yanı sıra 7-8 tane ise genç oyuncu istiyoruz. Bu transferlerle mevcutları birleştirip iyi bir ekip ortaya çıkarmayı planlanıyoruz”dedi. 
‘’ACELE ETMEK İSTEMİYORUZ’’
Bu sezon transfer ücretlerin çok yüksek olduğunu belirten Teknik direktör Cafer Aydın “Şu anda transfer ücretleri çok yüksek. Bayramdan sonra rakamlar daha sağlıklı yerlere gelirse daha iyi transferler yapmak istiyoruz. Çok da acele etmek istemiyoruz. Transferde hata yapmak istiyoruz. Taraftarımız transferler yapılmıyor diye endişe ve acele etmesin. Biz onların izlerken keyif alacağı bir takım kuracağız”dedi.
‘’HEDEFİMİZ PLAY-OFF’’
Zonguldak Kömürspor’da ki hedeflerini de açıklayan teknik direktör Cafer Aydın, “Her hoca takımında hedefi play-off olur. Bizim de hedefimiz play-off. Şehrin ve yönetimin de hedefi de olması lazım. Yalnızca benim hedefim yetmez. ‘Ben şampiyonluğa oynayacağım’ desem herkes bize güler. Ancak taraftarın zevk alacağı, koşan, keyif veren bir takım yaratacağız. Biz camiayı ve kulübü düşünerek hareket etmemiz lazım. Taraftarın gurur duyacağı, maç günlerini sabırsızlıkla bekleten bir takım oluşturacağız. Bizim için oyuncuyu nereden alıp nereye götüreceğimiz önemli. Biz bu sezon 25-26 aralığında bir kadro kurmak istiyoruz’’dedi. 
‘’FUTBOLCU OLMASAYDIM POLİS OLURDUM’’
Z Haber spor müdürü Selçuk Koçaklı, Teknik Direktör Cafer Aydın’a futbolculuk yıllarında çok iyi bir futbolcu olduğunu hatırlatılıp, futbolcu olmasaydı, hangi mesleği seçerdiniz sorusunu ise Aydın,  “Futbolcu olmasaydım kesinlikle polis olurdum. Ülkenin güvenliğine kendimi adardım” şeklinde yanıt verdi.
‘’ALTINORDUSPOR FUTBOLCU YETİŞTİRMİYOR’’
Altınorduspor’un kendi futbolcusunu yetiştirmediğini belirten Teknik direktör Cafer Aydın, “Altınorduspor’un yetiştirdiği futbolcu yok. Onlar da küçük yaşlarda değişik takımlardan çocukları topluyorlar, öyle yetiştiriyorlar. İzmir’den yetişen kendi çocukları yok. Altınordu’nun Başkanı ile beni canlı yayına çıkarsınlar konuşalım, bu konuşu tartışırım” dedi.
‘’ÖNCELİK ZONGULDAK ÇOCUKLARI OLMALI’’
Teknik direktör Cafer Aydın, “Zonguldak Kömürspor’un amacı Zonguldak çocuklarını geliştirip ön plana çıkarmak olmalı. Dışarıdan getirebilirsin ama önceliğiniz Zonguldak çocukları olması gerekiyor. Bunun için de çok iyi bir tesisiniz olması lazım. Sayın Valimiz Afyon’a çok güzel spor yatırımları yaptı. Zonguldak’a da altyapı tesisleri konusunda destek olacaktır”dedi. 
“GRUPTA TAKIMLAR BİR BİRİNE DENK’’
Zonguldak Kömürspor’un Beyaz Grup’taki ekiplerini de değerlendiren Teknik Direktör Cafer Aydın, “Kırmızı ve beyaz grup olmak üzere iki grupta da takımlar bir birine denk. Lige iyi başlayıp iyi bitirmeyi Allah bize inşallah nasip eder. Başarıya hep beraber yürüyeceğiz inşallah. Burada güzel bir yıl geçirirsek, güzel temeller atıp, iyi bir iskelet kadro oluşturabilirsek. En kısa sürede üst liglere çıkabilir, büyük hedefler koyabiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim