Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi son hızla sürüyor. son 24 saatte Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 63 milyon 734 bin 985'e ulaştı. Son 24 saatte 226 bin 513 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 667 kişinin testi pozitif çıktı, 50 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık yüzde 30 oranında artış gösterdi" derken, bayram sonrası alınacak kararlarla ilgili sıcak bir gelişme daha yaşandı.

Ankara, bayramdaki hareketliliğin vaka sayısına etkisini masaya yatırdı. Bayram sonrası yaklaşık 20 milyon kişinin daha hızla aşılanarak virüse karşı ‘dalgakıran’ oluşturulması hedefleniyor.

Pandeminin yaz aylarında ulaştığı nokta ve bayramla beraber artış beklenen vaka sayısı, aşılama hızının arttırılmasını zorunlu kıldı. Bayramdan sonraki 1.5 ay içerisinde en az 18-20 milyon kişiye daha ilk doz aşı yapılması gerektiği belirtiliyor.

Amaç, eylül ayına gelindiğinde en az 60 milyonun tamamen aşılanmış olmasını sağlamak. Bayramdaki hareketlilikle vakaların 10 bine ulaşacağı iddia ediliyor. Bu yükselişin aşı olmayanlar için büyük risk oluşturduğu ifade edildi.