Rusya'nın işgale başlamasının ardından pek çok Ukraynalı kadın ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Savaştan kaçarak Batı ülkelerine giden Ukraynalı mülteci kadınlar, Avrupa'daki fuhuş çetelerinin hedefi haline geldi. Fuhuş çetelerinin iğrenç tuzaklarıyla mücadele etmeye çalışan kadınlara son darbe ise İngiltere'den geldi. İngiliz hükümetinin Ukraynalılara evini açan vatandaşlarına ayda 350 sterlin destek vereceğini açıklamasının ardından, Ukraynalı kadınlar taciz mesajlarına maruz kalıyor

Rusya-Ukrayna savaşı acı kayıpların yanında geride kalanlar için kabus gibi bir hayatın başlangıcı oldu. Bombalardan kaçmak için ülkelerinden ayrılan 4 milyon Ukraynalı bambaşka zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Rus işgalinden kaçan Ukraynalı mülteci kadınlar Avrupa'daki fuhuş çetelerinin hedefinde.

FUHUŞ ÇETLERİNDEN İNANILMAZ TUZAKLAR

Güvenli bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine giden pek çok Ukraynalı kadın, fuhuş çetelerinin kan donduran tuzaklarıyla mücadele ediyor. Daily Mail'de yer alan habere göre; o kadınlardan biri de 30 yaşındaki Julia Skubenko... Ülkesindeki savaştan kaçıp soluğu İngiltere'de almak isteyen Skubenko, kendisine burada kalacak güvenli bir yer bulmak için Facebook gruplarına üye oldu. Ülkesinde yaşanan insanlık dramının ardından Facebook'ta kendini tanıtan Skubenko, diğer sosyal medya hesaplarını, hatta cep telefonu numarasını dahi paylaştı. İstediği tek şey kendine güvenli bir yer bulmaktı. Ama işler hiç de beklediği gibi gitmedi.