Ülkemiz lansmanı 2019 yılında gerçekleşen Togg, nihayet kendini tüm dünyaya gösterdi. SUV ve Sedan olmak üzere iki gövde seçeneğine sahip olacak yerli otomobilin Sedan varyantı etkinlikte tanıtıldı. Togg’un hem dünya basınında nasıl tepkiler göreceğini, hem de 2019’da gösterilen prototipten neler değiştirildiğini gösteren lansman büyük önem taşıyor. İşte tasarımı ve özellikleri ile Togg…

Teknolojik gelişmelerin sergilendiği CES 2022 etkinliğinin Türk takipçiler tarafından en çok merak edilenlerinden biri yerli otomobildi. Gerçekleşecek lansmanla ilgili günler öncesinden bazı duyurular yapılmış ve Las Vegas’a gönderilmeden önce bir etkinlik de düzenlenmişti. Nihayet yerli otomobilin son halini net şekilde görme fırsatı yakaladık.

Togg, CES 2022 fuarında tanıtıldı

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, tanıtımın açılışında otomotiv sektörünün gelecek yıllarda göstereceği reflekslerden bahsetti. Togg’un elektrikli otomobil pazarında nasıl rekabet edeceğiyle ve yeni dönemle ilgili bilgiler paylaşıldı. Togg’dan bahsedilirken sıkça ‘akıllı araç’ kavramını duyduk. Elektrikli otomobillerin pek çok sensöre sahip olmasına vurgular yapıldı.

Yeni trende ayak uydurulurken Togg hissedarlarının sürece katkısından bahsedildi. Aracın tasarım aşamasında sadece bir otomobilin değil, bir değerin geliştirildiğinden bahsedildi. Enerji ve mekanik gibi alanlardan nasıl yardımlar alındığı da Karakaş’ın konuşmasının bir bölümünü oluşturdu.

İki yılın ardından Togg’un Sedan modeline bakış attığımızda şu galeri ile karşılaşıyoruz:

2019’daki prototipe göre devasa farklılıklar görülmese de bazı farklar mevcut. Dijital bir ızgaraya geçilmiş ve daha önce geleneksel aynaya geçildiği haberini duymamıza rağmen aynalar yeniden kameralara yerini bırakmış. Yakın zamanda duyurulan logo, aracın ön kısmında yer alırken arka tarafta yine eski Togg yazısı yer almakta.

Seri üretim 2023’ün ilk çeyreğinde

2022 yılı bitmeden üretim tesisinin hazır olacağı yeniden doğrulanan Togg’un, 2023 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçeceği açıklandı. Ayrıca prototip üzerindeki çalışmaların devam ettiğinin bilgisi de paylaşıldı.