Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne memur alımı için başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular 16 Temmuz'a kadar sürecek.
Türkiye Büyük Millet Meclisine 35 memur alımı yapılacağına dair resmi duyuru geçtiğimiz günlerde kurum resmi sayfası ve diğer kamu ilan sayfalarında yer almış, başvuru işlemlerinin 16 Temmuz'a kadar süreceği kaydedilmişti.

Psikolog, anaokulu öğretmeni ve bakıcı anne unvanları için gerçekleştirilecek alımlara başvuru yapmak isteyen adaylardan anaokulu öğretmeni adaylarının ilgili alanlardan mezun olması, psikolog alımı için başvuru yapacak adayların en az 4 yıllık lisans psikoloji mezunu olması, bakıcı anne alımı için başvuru yapmak isteyen adayların, "Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak. " şartını yerine getirmesi gerekiyor. Adayların ayrıca aşağıdaki başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekli:
Sınava başvuruda bulunacak adayların;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,
b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları gerekmektedir.
TBMM MEMUR ALIMI BAŞVURU SAYFASI
https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi