2022 yılı Ramazan Bayramı için geri sayımda son günlere girildi. Mübarek Ramazan ayının 11'inci gününü idrak ettiğimiz bu günde Ramazan Bayramı için 19 gün kaldı. Bayrama kısa süre kala en çok araştırılan, en çok merak edilen konu Ramazan Bayramı'nda tatilin kaç gün olacağı konusu oldu. Ramazan Bayramı'nın ilk gününün Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle kamu personelleri ile öğrenciler, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağını araştırıyor. İnternet üzerinde Bayram tatili kaç gün olacak? sorusunu araştıran vatandaşların bu sorusuna henüz net bir cevap gelmedi.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜN?

2022 yılı Ramazan Bayramı bu sene 2-3-4 Mayıs tarihlerinde idrak edilecek. Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs 2022 Pazartesi gününe denk geliyor. Son günü ise 4 Mayıs 2022 Çarşamba gününe denk geliyor. Normal şartlarda Perşembe ve Cuma günü okulların açılması , mesailerin yeniden başlaması bekleniyor. İşte Ramazan Bayramı günlerinin takvim üzerindeki görünümü:

KABİNE TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçip kabinede alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

9 GÜNLÜK TATİL ZOR

Bayramın ilk günü Salı gününe denk gelmiş olsa 9 günlük tatil olma ihtimali vardı. Ancak bu durumda sadece Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinin tatil edilmesi, Perşembe ve Cuma mesailerin kaldığı yerden devam ettirilmesi bekleniyor.