Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı bildirildi. Yapılan son açıklamada da, saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in de hastanede şehit olduğu bildirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesinin de sınır hattına gittiği öğrenildi. Öte yandan bölgede komandoların, bir grup teröristi mağarada kıskaca aldığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı

Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

MSB: YARALANAN ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU

MSB'den yapılan son açıklamada da, "Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, hastanede şehit oldu" denildi

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ SINIR HATTINDA

Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.

TERÖRİSTLER MAĞARADA KUŞATILDI

Milli Savunma Bakanlığının teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğunu açıkladığı Pençe-Kilit bölgesinde operasyonlara hız verildi.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandolar bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdı. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan teröristlerin düzenlediği saldırının ardından sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarına devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim