Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda Mehmetçik ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Kuzeyinde başarılı ile icra ettiği Pençe- Kilit Operasyonu'ndan kahreden bir haber geldi. Operasyon kapsamında teröristlerle girdikleri çatışmada 3 kahraman Mehmetçik şehit düşerken, 4 Mehmetçik de yaralandı.

"YARALI ASKERLERİMİZ HASTANEYE SEVK EDİLDİ"

MSB tarafından konuyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

BOMBARDIMAN BAŞLADI

Terör örgütünün saldırısının ardından Türk F-16'ları Diyarbakır'dan havalandı. Ana jet üssünden kalkan uçaklarla bölgedeki teröristler hedef alınarak bombardıman başlatıldı.

BAKAN AKAR, OPERASYON BÖLGESİNE GİDİYOR

Daha önce operasyon bölgesine birçok ziyaret gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bölgeden gelen son haberler üzerine harekat merkezine gitmeye karar verdi. Bakan Akar'ın operasyonla ilgili son bilgileri alarak, komutanlarla istişare yapacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim