Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime başlandığı 6 Eylül tarihinden itibaren okullarda maske kullanımı zorunlu tutuyor. Öğretmenlerden öğrencilere ve görev alan personele kadar okula giriş çıkış yapan herkes koridor, bahçe, sınıf fark etmeksizin maske kullanıyor. MEB Bakanı Mahmut Özer Antalya’da ki kütüphane açılışında maske kullanımı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İşte pandemi ile hayatımıza giren maske zorunluluğu ile ilgili yapılan o açıklama…

Eğitim öğretim faaliyetlerinin başlaması ile birlikte okullarda sosyal mesafe ve maske kuralı uygulanmaya başladı. Öğrenci ve öğretmenler sınıf ortamında ve ders süreci boyunca maskelerini ağız ve burun kapalı olacak şekilde takıyor. Bu durum özellikle İlkokul öğrencilerini oldukça zorlarken heyecanlandıran açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Tüm tedbir ve önlemler alınarak aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tüm okullarda başlamıştı. MEB Bakanı yaptığı açıklamada hızlı antijen kiti üretildiğini ve Sağlık Bakanlığından onay alınma süreci içerisinde olduğu bilgisini paylaştı. Onay sonrası öğretmenlerden PCR testi istemeyeceklerini vurgulayan Bakan, hızlı antijen kitini kullanmayı planladıklarını söyledi. Bu açıklamanın devamında okullarda maske kullanımıyla ilgili açıklama yapan Bakan Özer, öğrencilere müjdeli haberi verdi…
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Antalya Serik’te bulunan Kadriye İlkokulu’nun kütüphane açılışında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak hızlı antijen kiti ürettiklerini vurgulayan Özer, Sağlık Bakanlığının onayının ardından kullanılmaya başlanacağının altını çizdi. Onay sonrasında öğretmenlere PCR testi yaptırmayacaklarını belirten Özer ” Hızlı antijen kitini kullanmayı planlıyoruz” dedi.

Okullarda maske zorunluluğu konusuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Özer, Dünya Sağlık Örgütü’nün 5 yaş altındaki çocuklarda maskeyi zorunlu tutmadığının altını çizerek güvenli ortam sağladıktan sonra çocukları maskelerden yavaş yavaş tedrici olarak kurtaracaklarını söyledi.
Bakan Özer, açıklamasının devamında hızlı antijen kitinin uygulanmaya başlanması ile birlikte pilot uygulamaların sonuçlarına göre üç dört yaşındaki çocuklarda maske kullanımını kaldırabileceklerini ifade etti. Uygulama hakkında ek bilgiler veren Bakan, Bilim Kurulu onayını aldıktan sonra tedrici bir şekilde okul öncesinden başlayarak ilkokul 1, 2, 3 diye yavaş yavaş zorunlu maske uygulamasının kaldırılması için hazırlık içinde olduklarını belirtti.

Hızlı Antijen kiti, tükürükten alınan örnekle beraber 15 dakika gibi kısa sürede sonuç veren koronavirüs testidir. Milli Eğitim Bakanı daha önce yaptığı açıklamada Antijen kitinin üretiminin Bursa M. Kemal Çoşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve aynı zamanda Ar-Ge merkezi olan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Antijen kiti piyasadaki eş değer ürünlerin 3’te 1’i daha az maliyetini üretiliyor. Bakan Özer açıklamasında PCR testi yaptırmak istemeyen ya da sıkıntı yaşayan öğretmen ve öğrenciler için hızlı antijen kitinin büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade etti.