Maden işçileri, TKİ'ye bağlı Soma Ege Linyit İşletmesi bünyesindeki Eynez'deki özelleştirmeye karşı bir kez daha iş durdurma eylemi yaptı.

Maden işçileri, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredilerek özelleştirilmesine karşı direnmeyi sürdürüyor.

Nöbet usulü eylemlerini sürdüren işçiler özelleştirmeye karşı iş bırakma eylemi yaptı.

İşçiler Soma Cenkyeri maden yolu güvenlik kantarları bölgesinde iş bırakma eylemi başlattı. tüm özel ve kamuya ait madenlerin ortak yolu olduğu için bu süre boyunca hiçbir kömür giriş çıkışı yapılamıyor.

AKHİSAR DEMOKRASİ PLATFORMU'NDAN İŞÇİLERE DESTEK

Akhisar Demokrasi Platformu da işçilere nöbet yerinde destek ziyaretinde bulundu. Platform temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, “Özelleştirmenin ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Tekel ve şeker fabrikaları bunların en büyük örnekleridir. ELİ maden ocaklarında da yapılmak istenen budur. Biz de Soma’daki maden ocaklarının şirketlerin eline geçip onların tekeline girmesine karşı tavrımızı koymak için size desteğe geldik. Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Editör: TE Bilişim