T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videosunda bahsettiği kendisine koruma verdiğine ilişkin iddiaya dair "Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda da alındı" dedi. TRT Haber'de Peker'in İstanbul'daki evine yapılan polis operasyonunun görüntüsünü paylaşan Soylu, Peker'in eşine ve çocuklarına silah doğrultulduğu iddialarını yalanlayarak, "Karısının iç çamaşırına sığınamaz kimse, edepsiz!" ifadesini kullandı. Ayrıca Soylu, hakkındaki iddialarla ilgili savcıya bildiklerini anlatacaklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la henüz konu hakkında görüşmediklerini belirtti.

TRT Haber'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker'in son videolarına ilişkin "Burada uluslararası bir operasyon var. Bu devlet suçlu ile suçsuzu en iyi bilen anlayışa sahip. Bu bir operasyondur ve operasyon devam ediyor. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Bunları silmek ve süpürmek de namusumuzdur" şeklinde konuştu.

Soylu, Peker'in açıklamalarına dair vereceği yanıta Türkiye'nin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarını anlatarak başlarken, "Bunu burada söylüyorum, bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi. İşimi yapamadığımı düşündüğüm an, bir dakika koltukta kalan namussuzdur" dedi. Peker'in 4 ton 900 kilo kokainin İzmir Limanı'na geleceği iddiasına değinen Soylu, "Kolombiya polisinin bize söyledikleri şu, bu operasyonu gerçekleştiren Balkan grubu. Peki, Kılıçdaroğlu 2020 tarihinde Balkanlar'da kimin olduğuna bakarsa..." dedi.

CHP'yi ve Cumhuriyet gazetesini hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Peker'in iddialarına ilişkin kendisine soru sormasını eleştiren Soylu, "Türkiye, ana muhalefet partisi genel başkanının sistemine kadar oturmuş, onu konuşucu hale getirmiş bir operasyonla karşı karşıya. Ana muhalefet partisinin grup başkanvekili de çıkıyor, diyor ki, böyle bir kaset çıkıyor, bilginiz olsun. Her şeyi kurgulamışlar ve her şeyi ortaya koymuşlar" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet gazetesini de onlarca haber başlığını göstererek hedef alan Soylu, "Bu kimin ülkesinde çıkıyor bu gazete? Ne FETÖ, ne PKK, ne de DHKP-C ile arasında bir fark görmeden devam ediyor" dedi. Soylu'nun düzenlendiğini öne sürdüğü operasyonun arkasında kimin olduğuna ilişkin soraya da "Biraz önce Osman Kavala'yı da söyledim, çocuklarını FETÖ'cülere emanet edenleri de söyledim, devlet her şeyin kaydını tutuyor" yanıtını veren Soylu, Türkiye'nin suç örgütlerine nefes aldırmadığını söyledi.

"Benden önce koruma verilmiş, benim zamanımda alındı"

"Türkiye'yi uluslararası ve bölgesel bir mafya organizasyonu haline getirmeye çalışıyorlar" diyen Soylu, Azeri suç örgütü elebaşı Loto Guli lakaplı Nadir Salifov'un deport edildikten sonra Türkiye'ye geldiğini ise doğruladı. Soylu, Guli'ye ilişkin "Başka bir ülkeden pasaport aldı, Kıbrıs'a gitti, oradan Türkiye'ye geldi. Yakındaki bir koruması bunu infaz etti" dedi.

Soylu, Peker'in 'bana koruma verildi' iddiasına da yanıt verirken, "Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda da alındı. Devlet dönem dönem koruma verir, bugün Kobani davasındakilerde de koruma var. Yargılananlarda" ifadesini kullandı. Peker'in DYP kongresine ilişkin iddialarını da reddeden Soylu, "Anlıyorum ki ben uzun süredir organize suç şebekesi liderinin hedefindeyim" şeklinde konuştu.

"Keklemişler, ben ne yapayım"

Hadi Özışık ve Süleyman Özışık hakkındaki 'aracılık' iddialarına da değinen Soylu, "Yıllardan beri tanıdığım insanlar. Bu iki arkadaş, Hadi Bey'i, Günaydın gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım. Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" açıklamasında bulundu.

"Karısının iç çamaşırına sığınamaz kimse, edepsiz"

"Burada söylemiyorum, anlatacaklarım var. Bunun hesabı sorulacak. Öyle kalamaz. Biz namusumuzu yolda bulmadık" diyen Soylu, Peker'in evine düzenlenen operasyonun görüntülerini de yayınlarak, "Gösterin videoyu bakalım ne yapmış. Karısının iç çamaşırına sığınamaz kimse, edepsiz. Bu kurguyla karşı karşıyayız. Bu kurguyu yapanların boğazından ilmek ilmek getirmezsek Allah bunun hesabını bizden sorar" dedi.

"Görevim Resmi Gazete'de çıkacak bir haberle biter"

"Ben İçişleri Bakanı olarak benim görevim nerede biter? Eskiden parlamenter sistemde ikili kararname ile, bu zamanda Resmi Gazete'de gece saat 2'de, 3'de çıkacak bir haberle biter" diyen Soylu, davaların başladığını ve ifade vermeye gideceğini yineledi.
Kaynak: t24