Bülent Ecevit Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi ve Z HABER köşe yazarı Prof Dr. Yeşim Büyükmeriç "Ukrayna’dan kadın mülteci gelsin" sözlerine tepki gösterdi.
Rusya ve Ukrayna arasında başlayan sıcak çatışmalar nedeni ile Avrupa ve Türkiye mülteci akınına karşı hazırlanırken sosyal medyada da konu iğrenç bir şekilde mizaha alet edildi. "Ukraynalı kadın mültecilere kapımız hep açık. Afganlar, Suriyeliler değil Ukraynalı kadınlar gelsin. Hatta herkesin evine birer ikişer verilsin" şeklinde paylaşımlar hızla yayılırken Yeşim Büyükmeriç gördükleri karşısında sessizliğini daha fazla koruyamadı.
Büyükmeriç, savaş nedeni ile en çok mağdur olanların kadınlar ve çocuklar olduğunu belirterek “Ukrayna'lı kadınlarla ilgili 'fırsatçı ve ahlaksız tarzda' geyik muhabbeti yapan, karikatür paylaşan, güya espri yaptığını sanan seviyesiz kişileri sayfamdan sileceğim. Savaşların en büyük mağduru kadınlar ve çocuklardır. Sizin ahlaksız fantazileriniz, sizin iğrençliğinizdir.” İfadelerini kullandı.