Türkiye salgınla mücadelede yeni bir döneme giriyor. Yerli aşının da devreye girmesiyle birlikte Bilim Kurulu ‘maske' gündemiyle toplanıyor. Türkiye, Bakan Koca'nın açıklayacağı maske kararını bekliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bugün salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacağını açıkladı. Daha önce Türkiye'nin salgınla mücadelede yeni bir döneme gireceğini belirten Bakan Koca'nın "Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum" demesi heyecan yarattı. Dünyadaki aşı uygulamaları ve Omicron varyantınınn hafif seyretmesi bazı ülkelerde kısıtlamaların esnetilmesine sebep oldu. Bunun üzerine Türkiye'nin gündeminde de açık alanlarda ve tam aşılılarda maske zorunluluğunun sonlanması yer aldı. Bu konuda uzmanlar mart ayına işaret etmiş ve rahat bir nefes alınabileceğini söylemişti.

BAKAN KOCA'DAN YENİ 'MASKE' AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Bakan Koca "Saat 18.00’da yapacağımız basın açıklamasında maske konusunu da ele alacağız. Ve başka pek çok konuyu!" dedi. Bakan Koca'nın paylaşımındaki detay dikkat çekti.

Ülkü Tamer'in "İçime çektiğimi hava değil, gökyüzüdür" dizelerini paylaşan Koca'nın paylaşımı "Açık havada maske zorunluluğu kalkacak" yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilişim