Serbest piyasanın 1 TL üzerinde alım yapacaklarını, şuanda ise 45 TL’den alım yaptıklarını belirten Fiskobirlik Ünye Şube Başkanı Necdet Yılmaz, “Fındığını Fiskobirlik’e verenlerin paralarını hemen hesabına yatırıyoruz” dedi.

Fiskobirlik Ünye Şube Başkanı Necdet Yılmaz, 15 Ağustos tarihi itibariyle yeni sezon için üreticilere kapılarını açtıklarını söyledi. Fiskobirlik Ünye Şubesi’nin yeni sezonda alım yapmak üzere kapılarını üreticilere açtığını vurgulayan Fiskobirlik Ünye Şube Başkanı Necdet Yılmaz yaptığı açıklamasında;  “Yeni sezonumuz üreticimize ve bölgemize hayırlı olsun. 15 Ağustos itibari ile fındık alımına başladık. Yeni sezona 50 randıman kabuklu fındık 45 TL olarak alım yapıyoruz. Ayrıca bir randıman 90 kuruş ve randıman farkı ile fiyat 48-50 TL’ye kadar yükselir. Şuan üretici toplama aşamasında. İnşallah iyi, randımanı yüksek ürün olacak bu sene.” dedi.

PARASI ANINDA HESABA YATIRILIYOR

Üretici ne kadar temiz ürün yaparsa o kadar temiz para alacağını işaret eden Yılmaz, “Üreticilerimiz fındıklarını getirip Fiskobirlik’e satabilecekleri gibi isterlerse emanete de bırakabilecekler. Fındığını getirip verdiğinde parası hemen hesabına yatırılıyor. Üreticinin fındığını güzel seçip, iyi kurutup kaliteli ürün yapması lazım. Fiskobirlik eskiden beri zaten üreticileri buna alıştırmıştı. TMO da temiz fındık alıyor. İnsanlar ne kadar temiz fındık yaparsa o kadar temiz para alır.” şeklinde konuştu.

PİYASANIN 1 TL ÜZERİNDE ALIM YAPIYORUZ

Fiskobirlik’in serbest piyasanın 1 TL üzerinde alım yapacağını vurgulayan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; “Fiskobirlik günübirlik fiyatlarını güncelliyor ve serbest piyasanın 1 TL üzerinde fındık alımı yapıyor. Şuanda serbest piyasa 43-44 TL, biz ise 45 TL’den alım yapıyoruz. Piyasa 45 TL dediğinde ise 46 TL’den alım yapacağız.

GELEN FINDIĞIN TAMAMINI ALACAĞIZ

Üreticimizin getirdiği fındığın tamamını alacağız. Üreticinin Fiskobirlik’e sahip çıkması gerekiyor. Fiskobirlik’e sahip çıkması demek ise kendine ve kendi ürününe sahip çıkması demektir. Bize fındığını satmak veya emanete bırakmak isteyen üreticilerimiz Ünye İmam Hatip Lisesi’nin yanındaki büromuza müracaat edebilirler.

KARADENİZ FINDIKSIZ OLMAZ, FINDIK TA FİSKOBİRLİK’SİZ OLMAZ

Önce birlikleri yok ettiler. Birlikler özelleştirildi ve kapatıldı. Sonra da çiftçi örgütleri dağıtıldı ve tarım bu duruma geldi. Ama çiftçi örgütlense, birleşse, kooperatiflerine sahip çıksalar ki kooperatiflerin önemi son zamanlarda ortaya çıktı. Çiftçi örgütlenmediği sürece kurda kuşa hep yem olur. Fiskobirlik’in bir sloganı vardı. Karadeniz fındıksız olmaz, fındık ta Fiskobirliksiz olmaz. İnsanlara fındığı öğreten, sevdiren, ihracatını geliştiren, mamul ürün haline dönüştüren bir birlik vardı. Bu birlik yok edilmeye çalışıldı. Ama birlik kendini korudu, insanlarda birliğin önemini anladı. Bundan sonra TMO devreden çıkarak Fiskobirlik devreye girmesi lazım. Tek başlılık olması lazım ki öyle olacak.”

Editör: TE Bilişim