İstanbul Sultangazi’de 15 yaşındaki Elif Çakal’ın taş ocakları çevresinde bulunan bir uçurumdan 'düşerek' şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada 4 arkadaşı için yakalama kararı çıkarıldı. Çakal'ın ölümüyle ilgili tekrar gözaltına alınanlardan Senem T. tutuklandı.

Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki eski maden ocağındaki uçurumda geçtiğimiz cumartesi günü 15 yaşındaki Elif Çakal'ın cansız bedeni bulundu. Çakal'ın 4 arkadaşı intihar ettiğini öne sürerken annesi ise kızının itildiğini öne sürdü.

DÖVÜLDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Elif Çakal'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Tuana Y., Senem T. ile 2 erkek arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürerken Çakal'ın ölümünden kısa süre önce yanındaki arkadaşlarından biri tarafından çekilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Çakal'ın yanındaki iki kız arkadaşı tarafından düştüğü uçurum kenarında dövüldüğü görülüyor. Kavga dakikalarca sürüyor. Yere yatırılan Çakal uzun süre göz yaşı döküyor.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Çakal'ı iki kız arkadaşı döverken yanındaki erkeklerin ise görüntü çektiği anlaşılıyor. Kavgadan kısa süre sonra Çakal'ın cansız bedeni bulundu.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde Çakal'ın ölümünden bir kaç saat önce yanındaki 2 kız arkadaşı tarafından dövüldüğü görülüyordu. Soruşturmada savcılık, Çakal'ın 4 arkadaşı hakkında yakalama kararı çıkardı.

TUTUKLAMA KARARI

Çakal'ın ölümüyle ilgili tekrar gözaltına alınanlardan Senem T. tutuklandı.

Senem T. (17) ve T.Y. (15) bugün tekrar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Senem T.tutuklanırken T.Y. ise "Ev Hapsi" şartıyla adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. G.K. (22) ve U.B. (21) 'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim